VIDEO - După taxa de cearșaf pe plajă, pe litoral a apărut...taxa în funcție de mărimea cearșafului

După taxă de cearșaf pe plajă, a apărut taxa în funcție de... mărimea cearșafului. Nu e o glumă, ci ultima strategie prin care un administrator de plajă încearcă, ilegal, să facă bani pe urma turiștilor. Autoritățile atrag atenția că astfel de practici nu au nicio bază legală, iar operatorii sunt obligați să pună o suprafață din plajă la dispoziția celor care nu vor să stea pe șezlong.

Author: Andreea Albu luni 25 iulie 2022 , 18:59

VIDEO - După taxa de cearșaf pe plajă, pe litoral a apărut...taxa în funcție de mărimea cearșafului

VIDEO - După taxa de cearșaf pe plajă, pe litoral a apărut...taxa în funcție de mărimea cearșafului

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nu doar prețurile mari pentru locurile pe șezlong îi pun pe fugă pe turiștii de pe litoral, ci și cele...

de la cearșaf. 100 de lei pe metrul de cearșaf cere administratorul unei plaje din Năvodari. Sau a încercat, cel puțin. Pentru că, odată "deconspirată" strategia de a obține bani de la turiști, plăcuța cu prețuri a dispărut. Managerul plajei spune că nici nu a existat.

Prețuri în funcție de mărimea cearșafului

Mihai, manager plajă: "Am văzut și eu acea postare, bănuiesc ca este o persoană sau mai multe rău intenționate care au făcut o făcătură printr-un Photoshop sau alt program. La noi nu există această taxă percepută pe nisipul din fața șezlongurilor sau lateralul șezlongurilor."

Turiștii, însă, spun altceva.

Citeste si: VIDEO- Alertă pe o plajă din Saturn! Turiștii au descoperit câțiva șerpi: "Grijă mare la copii"

,,Aici unde sunteți dumneavoastră erau prețuri 100 lei mp2 de nisip.

Și astăzi a dispărut? Da, probabil știau că veniți și s-a ridicat."

Citeste si: Radu i-a adresat replici dure unei concurente în ,,Casa iubirii'': ,,Ce dai primești!''. Aceasta a părăsit în lacrimi camera roșie- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

,,Un metru 100 lei, doi metri 200 lei. Noi am întrebat dacă e pe toată plaja și ne-au zis că doar de la gard încolo și de-asta ne-am pus aici."

Citeste si: Pe această plajă un șezlong costă 500 de euro. Ce spun turiștii

,,Eu cred că este pus intenționat ca să ne oblige sa luăm șezlonguri. Adică de ce sa plătești un metru de 100 lei când mai bine iei un șezlong de la noi cu 40 lei."

Autoritățile atrag atenția că aceste practici sunt ilegale

Nu este, însă, prima astfel de practică a administratorilor de plajă. În urmă cu câteva zile, un operator privat cerea turiștilor o taxă de 200 de lei, pentru a-și putea așeza cearșaful pe nisip. Autoritățile atrag atenția că aceste practici sunt ilegale și cer turiștilor să semnaleze abuzurile pe care le întâlnesc.

Citeste si: Amendă record pentru bărbații filmați în Mamaia atunci când aruncau gunoaie în spațiul verde. Cum a fost pedepsit gestul lor

Costel Stanciu, șef APC:" Ar trebui să sancționeze operatorii de plajă care încalcă grav drepturile consumatorilor de servicii de plajă. S-ar putea merge până la retragerea autorizației turistice pentru plajă care este acordată de Ministerul Turismului. Amenda este între 1.000 de lei și 10.000 de lei."

Citeste si: „Astăzi s-a declanșat o avalanșă!” Oana Roman, prima reacție după ce Marius Elisei și-a refăcut viața sentimentală- kfetele.ro

Citeste si: ”Până nu au văzut banii în cont nu m-au operat” Ce sumă colosală a plătit Valentin Sanfira la spitalul din Italia, după accident- radioimpuls.ro

Citeste si: “Munte de aur” în mijlocul unui colț de rai, duminică de la ora 14:30, la “Asta-i România!”

Operatorii sunt obligați prin lege să lase 30% din suprafața nisipului neocupată, tocmai pentru turiștii care vin la plajă cu propriile cearșafuri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si