Care este semnificatia echinoctiului de toamna

Acest fenomen nu se produce pe aceeaşi dată în fiecare an, deoarece anul calendaristic nu coincide cu cel tropic.

În timpul echinocţiului de toamnă, ziua este egală cu noaptea pe toată suprafața Pământului.

„Da, pe toată suprafața Pământului. Mai sunt și ciudățenii, spre exemplu la Poli (Polul Nord Și Sud – n.r.), dar în locurile opuse situate pe glob, totul se petrece la fel", precizează astrologul Adrian Șonka.

„Echinocțiul de toamnă, sau echinocțiile și solstițiile în general sunt fenomene abstracte, care nu se pot vedea pe cer. Nu poți să ieși și să spui: `Iată echinocțiul de toamnă!`. Astronomic vorbind, este descoperit de mii de ani. Practic, în perioada aceasta, 22 – 25 septembrie, durata nopții este egală cu durata zilei. Dacă am sta să vedem cât îi ia Soarelui să rămână pe cer, în fiecare zi, am vedea că durata nopții este egală cu durata zilei.
Acest fenomen se repetă și la echinocțiul de primăvară. Iar de pe 26 (septembrie – n.r.), durata nopții o va întrece pe cea a zilei. Deci noaptea va fi mai lungă decât ziua.
Cu alte cuvinte, amândouă emisferele terestre sunt îndreptate în mod egal spre Soare, asta se întâmplă", Adrian Șonka, astronom.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Echinocțiul de toamna 2021.
Echinocțiul de toamna 2021.

Cum ne afectează echinocțiul de toamnă

Dacă din punct de vedere meteorologic, acest fenomen marchează venirea ploilor și a frigului, în ceea ce privește psihicul nostru, echinocțiul se traduce prin astenia de toamnă.

Studiile au arătat că această astenie se instalează din cauza aportului scăzut de lumină naturală care îi afectează pe oameni, generând simptome ca: anxietate, senzație de oboseală permanentă sau chiar depresie.

Alte efecte negative asupra oamenilor ar mai fi: lipsa de comunicare cu cei din jur, tulburări de somn, nervozitate, diminuarea capacității de muncă.

Și nu în ultimul rând, poate apărea o poftă de mâncare exagerată sau din contra, lipsa acesteia.

Citeste si: Horoscop 22 septembrie 2021. Zodiile care vor avea o zi dificilă

Cum sunt impactate zodiile de echinoctiul de toamna din 2021

Cele 3 zodii care vor fi influențate foarte puternic de echinocțiul de toamnă din acest an sunt: Taur, Fecioară și Balanță.

Zodia Taur

Pentru persoanele născute în zodia Taur, începutul anului 2021 a fost mai puțin unul favorabil. Aceștia nu au reușit sa se facă înțeleși de cei din jur, intrând în numeroase conflicte atât pe plan profesional, cât și personal. Unii nativi au avut probleme serioase în căsnicie, ajungând chiar în pragul divorțului. Dar, pentru nativii Taur, viața ia o întorsătură de 180 de grade, odată cu venirea echinocțiului de toamnă. Acest prag le aduce noroc, bunăstare și înțelegere. Taurii vor avea ceea ce și-au dorit pe ambele planuri.
În viața de cuplu, aceștia vor fi în armonie cu partenera lor, iar la serviciu vor fi promovați.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citeste si: Zodia Balanta- perioada, personalitate, caracteristici, compatibilitate cu alte zodii


Zodia Fecioară

La Fecioare este exact invers decât în cazul Taurului, începutul anului aducându-le multe realizări, atât pe plan profesional, cât și sentimental. Pentru nativii Fecioară, a doua parte a anului le va da ceva bătăi de cap, în sensul că vor avea parte de certuri cu membrii familiei, iar la unii dintre ei chiar se va rupe relația pentru o perioadă. În ceea ce privește jobul ,Fecioarele vor avea ceva probleme până în luna octombrie 2021.

 

Zodia Balanţă

Deoarece echinocțiul de toamnă 2021 are loc chiar în această zodie, Balanța va fi influențată foarte puternic de acest fenomen, din păcate nu în sensul pozitiv. Nativii născuți în zodia Balanță se vor confrunta cu stări de oboseală și iritabilitate. Vor avea un volum mare de muncă atât la serviciu, cât și acasă. În unele cazuri, vor fi momente de cumpănă sau chiar vor claca. Cu toate acestea, întrucât Balanțele sunt harnice și puternice, vor putea depăși toate evenimentele neplăcute din viața lor. A doua jumătate a lunii octombrie va veni cu vești mai bune pentru Balanțe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si