Edu.ro Simulare Matematică Evaluare Națională 2023. Cum sunt punctate subiectele?

Edu.ro Simulare Matematică Evaluare Națională 2023. Elevii claselor a opta au susținut astăzi proba de simulare la matematică a Evaluării Naționale 2023, examen ce se va desfășura vara aceasta.

Author: Laura Macovei marți 21 martie 2023 , 12:36

Edu.ro Simulare Matematică Evaluare Națională 2023. Cum sunt punctate subiectele?Edu.ro Simulare Matematică Evaluare Națională 2023. Cum sunt punctate subiectele?

Edu.ro Simulare Matematică Evaluare Națională 2023. Cum sunt punctate subiectele?

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE 15:00: A fost publicat baremul de corectare și notare pentru simularea la Matematică! Iată răspunsurile corecte de la proba pentru simularea Evaluării Naționale 2023!

Edu.ro Simulare Matematică Evaluare Națională 2023.

Edu.ro Simulare Matematică Evaluare Națională 2023.

Edu.ro Simulare Matematică Evaluare Națională 2023. Cum sunt punctate subiectele?

[Sursa foto: subiecte.edu.ro]

Edu.ro Simulare Matematică Evaluare Națională 2023. Au apărut subiectele de la Matematică pe care elevii claselor a VIII-a le-au avut de rezolvat astăzi. Iată care au fost exercițiile și problemele! 

Subiecte simulare Matematică Evaluării Naționale 2023.  A doua probă a simulării Evaluării Naționale s-a încheiat.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Cum și-a explicat soțul Danei Roba gestul necugetat în fața anchetatorilor. Motivul pentru care și-a ieșit din minți și nu s-a mai putut controla- wowbiz.ro

Candidații au avut la dispoziție  două ore pentru a rezolva subiectele primite la Matematică.

Iată care au fost exercițiile și problemele! În cea mai mare parte, subiectele au pus accent pe cerințe abstracte, fără a fi făcute referiri din viața reală, potrivit  edupedu.ro.

Ce subiecte au primit elevii la matematică?

Elevii claselor a opta au terminat astăzi proba de simulare la matematică. 

Subiectele au câte 30 de puncte. La primele două subiecte răspunsurile erau de tip grilă, unde un singur răspuns era corect. Subiectul al III-lea a venit pentru elevi cu rezolvarea unor probleme de algebră și geometrie.

După terminarea probei scrise, candidații au spus că subiectul al III-lea a fost cel mai dificil, mai exact punctul 6. Baremul de corectare și notare va fi disponibil astăzi în jurul orei 15:00 pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării  subiecte.edu.ro. 

Iată ce subiecte au primit aceștia!

Edu.ro Simulare Matematică Evaluare Națională 2023. Cum sunt punctate subiectele?

Edu.ro Simulare Matematică Evaluare Națională 2023. Cum sunt punctate subiectele?

[Sursa foto: edu.ro]

Cum sunt punctate subiectele?

Modelul de examen pe care elevii l-au susținut la matematică este structurat pe 3  subiecte, fiecare  punctate  cu 30 de puncte și alte 10 puncte acordate din oficiu. 

Citeste si: „Eu așa mi-am găsit metoda.” Emilia Ghinescu a reușit să slăbească vizibil. Câte kilograme a pierdut artista- kfetele.ro

Citeste si: "Nu a văzut mesajul. Dar nu-mi pasă". Radu Vâlcan, gest surprinzător pentru Adela Popescu. Postarea cu soția lui a generat reacții în lanț- radioimpuls.ro

Citește și: Subiecte simulare Matematică Evaluare Națională 2023. Ce a picat la a doua probă a simulării? Subiecte, barem și rezolvări!

Primele două subiecte, de câte 30 de puncte fiecare, au avut itemi obiectivi, de tip grilă, cu un singur răspuns corect. Subiectul al III-lea a fost cu probleme de algebră și geometrie. Baremele de corectare și notare vor fi publicate de Ministerul Educației la ora 15:00.

Rezultatele nu vor fi trecute în catalog

Potrivit Ministerului Educației, notele obținute la aceste simulări nu vor fi trecute în catalog, decât la cererea scrisă a elevului. 

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ”, precizează Ministerul Educației. 

Calendar Simulare Evaluare Națională 2023

 

  • 20 martie 2023: Limba şi literatura română – probă scrisă 
  • 21 martie 2023: Matematică – probă scrisă 
  • 22 martie 2023: Limba şi literatura maternă – probă scrisă 
  • 29 martie 2023: Comunicarea rezultatelor

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si