Noi schimbări în educație! Președintele Iohannis a promulgat legea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede obligativitatea organizării în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, a unor programe de educaţie pentru viaţă şi pentru sănătate, inclusiv educaţie sexuală pentru copii.

A.M.S., vineri 03 aprilie 2020 , 15:13

Noi schimbări în educație! Președintele Iohannis a promulgat legea
Noi schimbări în educație! Președintele Iohannis a promulgat legea
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Actul normativ modifică şi completează Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, în sensul stabilirii în sarcina autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi a oricăror instituţii publice sau private cu atribuţii în domeniul educaţiei, a obligaţiei de a derula în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, programe de educaţie pentru viaţă şi pentru sănătate.

  Citeste si: Legea a fost promulgată: Cresc salariile pentru anumite categorii de bugetari

  "Organele de specialitate ale administraţiei publice centrale, autorităţile administraţiei publice locale, precum şi orice alte instituţii publice sau private cu atribuţii în domeniul sănătăţii şi în domeniul educaţiei sunt obligate să adopte, în condiţiile legii, toate măsurile necesare pentru: derularea sistematică în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, de programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţie sexuală pentru copii, în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor; derularea sistematică în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, de programe de educaţie pentru sănătate, inclusiv pentru dezvoltarea capacităţilor psiho-emoţionale, a competenţelor sociale şi interpersonale", se arată în lege.

  Noi schimbări în educație! Președintele Iohannis a promulgat legea
  Noi schimbări în educație! Președintele Iohannis a promulgat legea

  Citeste si: Klaus Iohannis, apel către românii din diasporă: ”Nu veniți anul acesta acasă de sărbători!”

  Aceasta mai prevede şi facilitarea accesului la programe de educaţie pentru sănătate pentru toţi elevii înscrişi în învăţământul preuniversitar.

  Sursa: agerpres.ro

   

   


  Abonează-te pe

  Partenerii nostri
  kanald.ro
  Raed Arafat, decizie de ultimă oră! Ce ordin intră în aplicare de astăzi? Raed Arafat, decizie de ultimă oră! Ce ordin intră în aplicare de astăzi?
  spotmedia.ro
  USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
  spotmedia.ro
  Altă cale nu e! Bărbați sau puștani Altă cale nu e! Bărbați sau puștani
  b1.ro
  Lovitură fără precedent pentru Diana Șoșoacă! Ce nu va mai avea voie să facă timp de... Lovitură fără precedent pentru Diana Șoșoacă! Ce nu va mai avea voie să facă timp de trei luni în Parlamentul României? Va fi sancționată drastic
  infoactual.ro
  Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
  infoactual.ro
  Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si