Efectele revolutiei fiscale: Castigul mediu net al unui roman a scazut cu 145 lei, in ianuarie
Economie

Efectele revolutiei fiscale: Castigul mediu net al unui roman a scazut cu 145 lei, in ianuarie

A.S.
13 mar 2018

Revolutia fiscala se vede si in statistici. Castigul salarial mediu net a scazut in luna ianuarie cu 145 de lei, la 2.484 lei, comparativ cu luna decembrie, arata datele publicate marti de Institutul National de Statistica (INS).

Spre comparatie, in luna ianuarie a anului 2017, castigul salarial mediu net a scazut cu numai 54 de lei, fata de decembrie 2016. Astfel, desi in ianuarie este un trend normal de a scadea castigul salarial, pentru ca angajatii nu mai primesc in prima luna bonusuri care sunt date de obicei in decembrie, de sarbatori, in acest an trendul a fost accentuat si de masurile fiscale privind legea salarizarii si transferul contributiei.

Citeste si: Inundatii in Teleorman! Pompierii intervin in sprijinul localnicilor

Potrivit INS, asadar, castigul salarial mediu brut pe economie a fost in luna ianuarie 2018 de 4.143 lei, caruia i-a revenit un castig salarial mediu net de 2.484 lei, in scadere fata de luna precedenta cu 145 lei (-5,5%). Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitati de servicii in tehnologia informatiei (inclusiv activitati de servicii informatice) (6120 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (1494 lei).     

Citeste si: Caz de sclavie moderna socant descoperit de politistii britanici! Patruzeci de romani, supusi la chinuri ingrozitoare de catre conationalii lor!

Comparativ cu luna ianuarie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8%. Indicele castigului salarial real  fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 103,5%.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook