Ei sunt cei trei oameni care au demonstrat "Teoria Relativitatii" a lui Einstein. Fizicienii au castigat Premiul Nobel pentru Fizica pe 2017

Cercetatorii Rainer Weiss, Barry C. Barish si Kip S. Thorne au castigat Premiul Nobel pentru Fizica pe 2017 pentru "contributia lor decisiva la realizarea detectorului LIGO si in observarea undelor gravitationale", a anuntat Comitetul Nobel, reunit marti, la sediul Institutului Karolinska din Stockholm.

Author: C.I.P. marți 03 octombrie 2017 , 14:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pe 14 septembrie 2015, undele gravitationale din univers au fost observate pentru prima data. Undele, care au fost prevazute de Albert Einstein acum 100 de ani, provin din coliziunea a doua gauri negre. A fost nevoie de 1,3 miliarde de ani pentru ca valurile gravitationale sa fie inregistrate de detectorul LIGO (Observator de Unde Gravitationale) din Statele Unite.

In 2016, cercetatorii David Thouless, Duncan Haldane si Michael Kosterlitz au castigat premiul Nobel pentru fizica pentru "descoperirile teoretice in domeniul tranzitiilor de faza si fazelor topologice ale materiei".

Citeste si: Imaginea care face înconjurul lumii. Momentul în care un copil de 8 ani este scos de sub dărâmături și își vede mama- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: Ce se intampla in creier in momentele de dinaintea mortii

Cei mai populari laureati ai premiilor Nobel pentru Fizica sunt: Albert Einstein, in 1921, Niels Bohr, in 1922, Marie Curie, in 1903, J.J. Thomson, in 1906, James Chadwick, in 1935.

Sezonul premiilor Nobel 2017 a inceput luni, odata cu acordarea

Din 1901 pana in 2016, au fost acordate 107 premii Nobel pentru Fiziologie sau Medicina.

Fiecare laureat Nobel primeste o diploma, o medalie din aur si un cec in valoare de 9 milioane de coroane suedeze (aproximativ 940.000 de euro).

Ceremoniile oficiale de inmanare a premiilor Nobel vor avea loc la Stockholm si Oslo pe 10 decembrie, ziua in care se comemoreaza moartea fondatorului acestor distinctii, industriasul si filantropul suedez Alfred Nobel (21 octombrie 1833- 10 decembrie 1896).


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si