Ei sunt oamenii care au construit cel mai frumos drum din lume: Transfagarasanul. Veteranii constructori s-au reintalnit dupa 40 de ani

In urma cu trei ani, s-au implinit 40 de ani de cand veteranii constructori genisti din garnizoanele Ramnicu Valcea si Alba Iulia au lucrat la realizarea celui mai spectaculos drum transmontan din lume: Transfagarasanul.

Author: V.P. joi 16 februarie 2017 , 09:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Transfagarasanul a fost construit acum 43 de ani, iar constructia celor aproape 92 de kilometri a durat aproximativ 4 ani si jumatate. Tunelul care strabate Paltinul de la sud la nord are o lungime de 887 metri si se afla la o altitudine de 2.042 metri.

Potrivit novatv.ro, pentru executarea acestui drum spectaculos au fost executate 4 milioane de metri cubi de teradamente, 290 de mii de metri cubi

de fundatii, 600 de mii de metri cubi de suprastructura de macadam, 290 de mii de metri cubi de zidarie, 830 de lucrari transversale, 27 de viaducte si poduri si s-au folosit 6 milioane de kilograme de explozibil.

Acum trei ani, la implinirea a 40 de ani de la realizarea Transfagarasanului, veteranii constructori genisti din garnizoanele Ramnicu Vlacea si Alba Iulia, care au lucrat realizarea drumului spectaculos, s-au reintalnit.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si