Elena Udrea declarații de ultim moment despre plecarea ei din România: „Mă duceam în Grecia la medic ca să mai fac un copil”

Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, a declarat, prin intermediul avocatului, că intenția sa nu a fost aceea de a fugi din România, ci de fapt, se ducea în Grecia pentru o procedură medicală pentru a mai face încă un copil.

Author: Alexandra Costea joi 26 mai 2022 , 15:50

Elena Udrea declarații de ultim moment despre plecarea ei din România: „Mă duceam în Grecia la medic ca să mai fac un copil”

Elena Udrea declarații de ultim moment despre plecarea ei din România: „Mă duceam în Grecia la medic ca să mai fac un copil”

[Sursa foto: arhivă]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Nu am vrut să fug din țară, mergeam la medic pentru procedură ca să mai fac un copil”, a declarat avocatul Veronel Rădulescu în numele Elenei Udrea în fața judecătorilor bulgari, potrivit Antena 3. 

Echipa de avocați a Elenei Udrea au depus o serie de documente şi plângeri, în baza cărora apărarea argumentează că extrădarea fostului ministru nu trebuie să aibă loc, deoarece în România i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil.

Citeste si: Traian Băsescu nu a plecat din vila protocol: „Nu am terminat de semnat contractele pentru energie electrică, apă, gaze”

Mai mult, aceștia au mai invocat faptul că unul dintre judecătorii români care s-a pronunţat în cazul ei nu depusese jurământul în calitate de magistrat.

Citeste si: Claudia Puican și Armin Nicoară fac eforturi intense să devină părinți: ,,E din ce în ce mai greu''- kanald.ro

Citeste si: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”- wowbiz.ro

Totodată, apărarea a prezentat că există o decizie a Curţii Constituţionale din România, prin care a fost anulată pedeapsa primită de Elena Udrea.

„Cu toate acestea, autorităţile române fac presiuni pentru extrădarea ei, iar între timp aceasta a primit o serie de ameninţări”, au adăugat avocaţii.

Magistrații bulgari au solicitat părţii române toate documentele legate de dosarul Elenei Udrea

Magistrații de la Curtea de Apel din Sofia au subliniat că, în virtutea unei decizii a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene cu sediul la Luxemburg, au obligaţia de a verifica acuzaţiile formulate de avocaţii Elenei Udrea, în virtutea dreptului la un proces echitabil.

Citeste si: Cum sunt condițiile din închisorile românesti, motivul pentru care Elena Udrea ar putea să scape de expulzare

Curtea a cerut părții din România toate documentele legate de dosarul Elenei Udrea şi, în funcţie de momentul în care vor primi aceste documente, instanţa va decide pe 1 sau 8 iunie dacă admite cererea de extrădare.

Elena Udrea a fugit din România

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, cu puțin timp înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute.

În data de 7 aprilie, Elena Udrea a fost prinsă de poliţia de frontieră din Bulgaria, în timp ce încerca să treacă în Grecia cu un autoturism pe la punctul de trecere Kulata.

Citeste si: „Eu vreau psihic să fiu bine, ca în egală măsură, psihic să îl fac bine pe copilul meu. Dacă vreau mâine, eu stau cu unul de 18 ani, că așa vreau eu.” Marcela Fota a vorbit despre partenerul său- kfetele.ro

Citeste si: "Acum văd cum karma lucrează. Doriane ești la fel de țepar ca Donca, doar că tu ca personaj faci mai mult rău copiilor". Dorian Popa, pus la zid! Ce a făcut și de ce este aspru criticat- radioimpuls.ro

La mijlocul lunii aprilie, tribunalul districtual din Blagoevgrad a aprobat punerea în executare a mandatului european emis pe numele fostului ministru şi extrădarea în România.

Citeste si: Elena Udrea, verdict amânat la Curtea Supremă. Mesajul fostului ministru din închisoare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si