„Nu am vrut să fug din țară, mergeam la medic pentru procedură ca să mai fac un copil”, a declarat avocatul Veronel Rădulescu în numele Elenei Udrea în fața judecătorilor bulgari, potrivit Antena 3. 

Echipa de avocați a Elenei Udrea au depus o serie de documente şi plângeri, în baza cărora apărarea argumentează că extrădarea fostului ministru nu trebuie să aibă loc, deoarece în România i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil.

Citeste si: Traian Băsescu nu a plecat din vila protocol: „Nu am terminat de semnat contractele pentru energie electrică, apă, gaze”

Mai mult, aceștia au mai invocat faptul că unul dintre judecătorii români care s-a pronunţat în cazul ei nu depusese jurământul în calitate de magistrat.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Scene cutremurătoare la morgă, după ce părinții Raisei au mers să ridice trupul neînsuflețit al micuței: "În loc să-mi îmbrac copilul de viu, mi-l îmbrac de mort"- wowbiz.ro

Totodată, apărarea a prezentat că există o decizie a Curţii Constituţionale din România, prin care a fost anulată pedeapsa primită de Elena Udrea.

„Cu toate acestea, autorităţile române fac presiuni pentru extrădarea ei, iar între timp aceasta a primit o serie de ameninţări”, au adăugat avocaţii.

Magistrații bulgari au solicitat părţii române toate documentele legate de dosarul Elenei Udrea

Magistrații de la Curtea de Apel din Sofia au subliniat că, în virtutea unei decizii a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene cu sediul la Luxemburg, au obligaţia de a verifica acuzaţiile formulate de avocaţii Elenei Udrea, în virtutea dreptului la un proces echitabil.

Citeste si: Cum sunt condițiile din închisorile românesti, motivul pentru care Elena Udrea ar putea să scape de expulzare

Curtea a cerut părții din România toate documentele legate de dosarul Elenei Udrea şi, în funcţie de momentul în care vor primi aceste documente, instanţa va decide pe 1 sau 8 iunie dacă admite cererea de extrădare.

Elena Udrea a fugit din România

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, cu puțin timp înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute.

În data de 7 aprilie, Elena Udrea a fost prinsă de poliţia de frontieră din Bulgaria, în timp ce încerca să treacă în Grecia cu un autoturism pe la punctul de trecere Kulata.

La mijlocul lunii aprilie, tribunalul districtual din Blagoevgrad a aprobat punerea în executare a mandatului european emis pe numele fostului ministru şi extrădarea în România.

Citeste si: Elena Udrea, verdict amânat la Curtea Supremă. Mesajul fostului ministru din închisoare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si