Elevii din Țările de Jos se întorc la școală pe 10 ianuarie, chiar dacă numărul de infectări cu coronavirus este ridicat

Ţările de Jos se afla sub un lockdown strict de două săptămâni. Elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal se vor întoarce la școală pe 10 ianuarie, chiar dacă numărul de infectări cu COVID-19 se menține ridicat, a informat luni guvernul, potrivit Reuters.

Author: Alexandra Costea luni 03 ianuarie 2022 , 19:24

Elevii din Țările de Jos se întorc la școală pe 10 ianuarie, chiar dacă numărul de infectări cu coronavirus este ridicat

Elevii din Țările de Jos se întorc la școală pe 10 ianuarie, chiar dacă numărul de infectări cu coronavirus este ridicat

[Sursa foto: istock.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Executivul a precizat că spitalizările s-au redus considerabil de la intrarea în lockdown în decembrie, care a inclus închiderea şcolilor cu o săptămână mai devreme decât era programat pentru vacanţa de iarnă.,,Aceasta este o veste bună pentru elevi şi este important pentru dezvoltarea lor şi bunăstarea lor mintală că pot merge la şcoală", a declarat ministrul educaţiei, Arie Slob, într-o conferinţă de presă.

Așadar, şcolile vocaţionale şi universităţile nu se vor redeschide, ci îşi vor continua desfășurarea cursurilor online cel puţin până pe 17 ianuarie.

Autorităţile medicale au informat săptămâna trecută că Omicron a devenit varianta dominantă a SARS-CoV-2 în ţară.

Numărul de infectări a înregistrat o scădere destul de însemnată de la nivelurile record atinse în noiembrie, dar rămâne ridicat, cu peste 14.000 de cazuri noi raportate în ultimele 24 de ore.

Citeste si: Situație similară cu Bigăr. O bucată de stâncă s-a prăbuşit lângă cascada Vadu Crişului: ,,Apa erodează travertinul”

Elevii din Țările de Jos se întorc la școală pe 10 ianuarie

,,Din nefericire, în ciuda măsurilor noastre foarte stricte, constatăm o creştere a infectărilor şi aceasta înseamnă că suntem preocupaţi de ceea ce se va întâmpla în săptămânile următoare", a declarat ministrul sănătăţii, Hugo de Jonge.

În data de 19 decembrie, Ţările de Jos au închis toate magazinele, cu excepţia acelora cu produse esenţiale, precum şi restaurantele, frizeriile, muzeele, sălile de fitness şi alte locuri publice. Se menţine interdicţia de întrunire a mai mult de două persoane în aer liber. Măsurile vor fi reanalizate pe 14 ianuarie.

Mai mult de 85% dintre adulţi sunt vaccinaţi cu schema completă, însă campania de administrare a dozelor booster a demarat lent. Până miercurea trecută, doar 24% dintre adulţi primiseră o doză booster de vaccin, dar ministrul De Jonge a afirmat că procentul s-ar putea dubla până la finalul acestei săptămâni.

Citeste si: Cât valorează tichetele sociale de Paște 2023! Unde se depun cererile și câți bani se dau- kanald.ro

Citeste si: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta- wowbiz.ro

Citeste si: Elevii din Giurgiu au început astăzi orele de curs în sistem online. Problema ar fi lipsa fondurilor pentru încălzire


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si