Elevii din Giurgiu au început astăzi orele de curs în sistem online. Problema ar fi lipsa fondurilor pentru încălzire

Elevii din municipiul Giurgiu au fost nevoiți să înceapă astăzi cursurile în sistem online, din cauză că unitățile de învățământ nu sunt încălzite. Se aproximează ca cel puţin o săptămână, elevii din municipiu vor fi nevoiţi să înveţe de acasă, a informant Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Author: Alexandra Costea luni 03 ianuarie 2022 , 14:36

Elevii din Giurgiu au început astăzi orele de curs în sistem online. Problema ar fi lipsa fondurilor pentru încălzire

Elevii din Giurgiu au început astăzi orele de curs în sistem online. Problema ar fi lipsa fondurilor pentru încălzire

[Sursa foto: istock.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

,,Având în vedere dificultăţile financiare cu care ne confruntăm, vă informăm că nu putem continua asigurarea agentului termic în şcoli, motiv pentru care, în perioada 3-9 ianuarie, cursurile în şcolile din municipiul Giurgiu se vor desfăşura online", se precizează într-o informare transmisă

luni, Inspectoratului Judeţean Şcolar de către Primăria municipiului Giurgiu.

Încă de la sfârșitul anului trecut, Adrian Anghelescu, primarul municipiului Giurgiu, trăgea un semnal de alarmă referitor la faptul că fără un ajutor financiar de la Guvernul României nu va putea fi asigurat agentul termic în unităţile de învățământ din oraş şi există posibilitatea ca reluarea cursurilor să fie făcută online, lucru care s-a şi întâmplat.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citeste si: Școlile s-ar putea închide în 10 ianuarie, înainte ca valul Omicron să aducă noi restricții în România

Edilul din Giurgiu a anunțat că 3 ianuarie 2022 este ultima zi în care gazul este plătit

,,Nu vă ascund faptul că ne găsim în situaţia să avem gaz plătit până la data de 3 ianuarie 2022", a afirmat la data de 30 decembrie 2021, într-o conferinţă de presă, Adrian Anghelescu.

Acesta a precizat că prin majorarea preţului gazului de şase ori, cheltuielile municipalităţii sunt de aproximativ 180.000 de lei pe zi, respectiv aproximativ cinci milioane de euro pe sezonul rece, ceea ce este ,,catastrofal" şi ,,nu se poate trece peste această iarnă decât iarăşi cu ajutor guvernamental" pentru că şi aşa şcolile, creşele şi grădiniţele primeau agent termic după un program de 12 ore pe zi cuprins între orele 4:00 şi 16:00.

,,Ne întindem cât ne este plapuma, cerem ajutor şi facem tot posibilul să primim acest ajutor, să înţeleagă Guvernul României că nu se poate! Sper ca cineva să se îndrepte asupra acestui fapt şi să ne pună la dispoziţie măcar o sumă de cinci milioane de lei, minimum necesar pentru lunile următoare", preciza edilul la finalul apelului făcut încă de la finalul anului 2021.

Citeste si: Elevii de giminaziu și liceu se reîntorc la școală în plin val 5 Omicron


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si