Elevii romani au obtinut primul loc pe natiuni la Balcaniada de Matematica pentru Juniori

Elevii romani au obtinut sase medalii de aur si argint si primul loc pe natiuni la cea de-a XXI-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori, care a avut loc in perioada 24-28 iunie, la Varna, in Bulgaria, si la care au participat concurenti din 19 tari.

Author: Redactia Stirile Kanal D miercuri 28 iunie 2017 , 14:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit Ministerului Educatiei, medaliile de aur a fost obtinute de Tudor Darius Cardas, elev la Colegiul National ”A. T. Laurian" din Botosani, Tran Bach Nguyen si Sebastian Mihai Simon, de la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti.

Cei trei elevi medaliati cu argint sunt Paul Becsi, de la Colegiul National ”Gheorghe Sincai” din Baia Mare, Andrei Tiberiu Pantea si Marginean Andrei Theodore, de la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti.

Echipa Romaniei a fost coordonata de lectorul universitar Andrei Alex Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timisoara, profesorul Lucian Petrescu de la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Tulcea si profesorul Marius Miinea de la Colegiul National ”Vladimir Streinu” din Gaiesti.

Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori este o competitie anuala destinata elevilor din statele situate in regiunea balcanica. La editia din acest an au participat concurenti din 19 tari- 10 tari membre si 9 cu statut de invitat.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si