Elevii şi profesorii ar putea veni la şcoală şi sâmbăta, în semestrul doi

Elevii şi profesorii ar putea veni la şcoală şi sâmbăta, a declarat Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Acesta este de părere că şcolile din întreaga ţară vor avea nevoie de "ore remediale" după perioada în care activitatea s-a desfăşurat exclusiv online.

Author: Razvan Ilie duminică 10 ianuarie 2021 , 22:00

Ministrul Educației: "Fiecare profesor va trebui să se implice în aceste educația remedială"
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Luni, 11 ianuarie, elevii revin din vacanţa de iarnă în faţa laptopurilor și tabletelor pentru şcoala online.

Ministrul Educaţiei spune că există şanse ca semestrul al doilea, care începe pe 8 februarie, să înceapă la şcoală, cu elevii în bănci, şi profesorii la catedră- dacă situaţia epidemiologică o va permite.

Lecțiile vor fi în continuare în sistem online  până la sfârșitul acestui semestru, adică până pe 29 ianuarie, a spus la Europa FM, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Citeste si: Când începe școala. Decizia oficială a fost anunțată sâmbătă dimineața

Ministrul Educației: "Fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acţiuni remediale"

„Printre cele 7.203 şcoli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acţiune remedială.

Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acţiuni remediale într-o măsură mai mare sau mai mică. Am căzut de acord că trebuie făcute faţă în faţă. Acţiunile remediale trebuie făcute peste programul specific clasei aferent semestrului 2. Deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la şcoală. Pot însemna şi ore pe parcursul zilelor de sâmbătă, dar vom vedea care e disponibilitatea în funcţie de specificul fiecărei şcoli”, a explicat ministrul Sorin Câmpeanu, citat de Adevarul.

Educația remedială se referă la orele suplimentare prin care elevii care pierd ritmul la învățătură pot să recupereze materia pierdută.

Pentru orele de educaţie remedială, desfăşurate în afara orelor din programă, toate cadrele didactice vor fi plătite suplimentar, a mai precizat ministru care a adăugat că fondurile necesare pentru acest lucru vor proveni din fonduri europene. 

Citeste si: Examenele naționale se vor organiza la aceeași dată în format fizic

Sorin Câmpeanu: ”Semestrul 1 se va încheia tot online"

În perioada 30 ianuarie-7 februarie, elevii vor avea vacanța intersemestrială. Semestrul al II-lea va începe pe  8 februarie  și se va încheia pe  18 iunie, mai puțin pentru liceenii din anii terminali care vor finaliza cursurile pe  4 iunie.

Până atunci însă, elevii vor mai avea două vacanțe de primăvară: una de  Paștele Catolic,  între 2 și 11 aprilie și cealaltă de  Paștele Ortodox,  între 30 aprilie și 9 mai.

”Semestrul 1 se va încheia tot online. Eu sunt încrezător că vom putea deschide în data de 8 februarie. Nu excludem nici unul din scenarii, nici deschiderea școlilor în zone cu rată de infectare mai redusă, nici privilegierea grădinițelor și învățământului primar, nici a celor ce dau examen, elevi de clasa a 8-a și a 12-a, nici un scenariu nu va fi exclus. Principalul parametru în decizia de redeschidere a școlilor va fi creșterea cazurilor de infectare după vacanța de iarnă, îndeosebi Revelion. Sperăm ca aceste creșteri să nu fie semnificative”, a declarat  Sorin Cîmpeanu  la Europa FM.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si