Elevii şi profesorii ar putea veni la şcoală şi sâmbăta, în semestrul doi

Elevii şi profesorii ar putea veni la şcoală şi sâmbăta, a declarat Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Acesta este de părere că şcolile din întreaga ţară vor avea nevoie de "ore remediale" după perioada în care activitatea s-a desfăşurat exclusiv online.

Razvan Ilie, duminică 10 ianuarie 2021 , 22:00

Ministrul Educației: "Fiecare profesor va trebui să se implice în aceste educația remedială"
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Luni, 11 ianuarie, elevii revin din vacanţa de iarnă în faţa laptopurilor și tabletelor pentru şcoala online. Ministrul Educaţiei spune că există şanse ca semestrul al doilea, care începe pe 8 februarie, să înceapă la şcoală, cu elevii în bănci, şi profesorii la catedră- dacă situaţia epidemiologică o va permite.

Lecțiile vor fi în continuare în sistem online până la sfârșitul acestui semestru, adică până pe 29 ianuarie, a spus la Europa FM, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Citeste si: Când începe școala. Decizia oficială a fost anunțată sâmbătă dimineața

Ministrul Educației: "Fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acţiuni remediale"

„Printre cele 7.203 şcoli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acţiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acţiuni remediale într-o măsură mai mare sau mai mică. Am căzut de acord că trebuie făcute faţă în faţă. Acţiunile remediale trebuie făcute peste programul specific clasei aferent semestrului 2. Deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la şcoală. Pot însemna şi ore pe parcursul zilelor de sâmbătă, dar vom vedea care e disponibilitatea în funcţie de specificul fiecărei şcoli”, a explicat ministrul Sorin Câmpeanu, citat de Adevarul.

Educația remedială se referă la orele suplimentare prin care elevii care pierd ritmul la învățătură pot să recupereze materia pierdută.

Pentru orele de educaţie remedială, desfăşurate în afara orelor din programă, toate cadrele didactice vor fi plătite suplimentar, a mai precizat ministru care a adăugat că fondurile necesare pentru acest lucru vor proveni din fonduri europene. 

Citeste si: Examenele naționale se vor organiza la aceeași dată în format fizic

Sorin Câmpeanu: ”Semestrul 1 se va încheia tot online"

În perioada 30 ianuarie-7 februarie, elevii vor avea vacanța intersemestrială. Semestrul al II-lea va începe pe 8 februarie și se va încheia pe 18 iunie, mai puțin pentru liceenii din anii terminali care vor finaliza cursurile pe 4 iunie.

Până atunci însă, elevii vor mai avea două vacanțe de primăvară: una de Paștele Catolic, între 2 și 11 aprilie și cealaltă de Paștele Ortodox, între 30 aprilie și 9 mai.

”Semestrul 1 se va încheia tot online. Eu sunt încrezător că vom putea deschide în data de 8 februarie. Nu excludem nici unul din scenarii, nici deschiderea școlilor în zone cu rată de infectare mai redusă, nici privilegierea grădinițelor și învățământului primar, nici a celor ce dau examen, elevi de clasa a 8-a și a 12-a, nici un scenariu nu va fi exclus. Principalul parametru în decizia de redeschidere a școlilor va fi creșterea cazurilor de infectare după vacanța de iarnă, îndeosebi Revelion. Sperăm ca aceste creșteri să nu fie semnificative”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Europa FM.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Doliu în România! A murit după vaccinarea contra Covid-19! Doliu în România! A murit după vaccinarea contra Covid-19!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de... Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de acolo. Ce este, de fapt
monitorulcj.ro
O tânără din Cluj-Napoca, agresată sexual în GARĂ. Momente de coșmar O tânără din Cluj-Napoca, agresată sexual în GARĂ. Momente de coșmar
infoactual.ro
Cum să dormi bine, fără pastile! Obiceiuri banale care te scapă de INSOMNIE Cum să dormi bine, fără pastile! Obiceiuri banale care te scapă de INSOMNIE
infoactual.ro
Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele... Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele imaginației!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si