Elevii vor susține astăzi ultima probă a Evaluării Naţionale 2021

Anul acesta, peste 8.000 de elevi s-au înscris la ultima probă a Evaluării Naţionale, mai exact cea la Limba şi literatura maternă.

Author: Alina Raducu vineri 25 iunie 2021 , 07:52

Elevii vor susține astăzi ultima probă a Evaluării Naţionale 2021
Elevii vor susține astăzi ultima probă a Evaluării Naţionale 2021[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Astfel, ultima probă scrisă a examenului de Evaluare naţională 2021 la Limba şi literatura maternă va avea loc, vineri, de la ora 09.00.

Peste 8.000 de elevi vor suține astăzi ultima probă a Evaluării Naţionale

Conform Ministerului Educaţiei, numărul estimat al celor care vor participa este de peste 8.000 de elevi înscrişi. La primele două probe, Română şi Matematică, însă, au existat peste 7.000 de absenţi dintre cei 131.177 de elevi care s-au înscris.

Ca şi la celelalte probe, elevii trebuie să ajungă în sălile de examen până la 8.30.

Timpul de rezolvare a subiectelor este de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare.

Candidaţii trebuie să aibă la ei un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Însă, pentru realizarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion negru.

Elevii vor susține astăzi ultima probă a Evaluării Naţionale 2021
Elevii vor susține astăzi ultima probă a Evaluării Naţionale 2021[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: OMS anunță că persoanele vulnerabile vor avea nevoie de un rapel anual pentru COVID-19

Probele scrise sunt monitorizate audio-video

Conform Ministerului Educaţiei, este interzisă introducerea în sălile de examen a materialelor ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi a telefoanelor mobile şi a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.

Totodată, candidaţilor li se mai interzice să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, elevii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop.

Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită nu sunt primiţi în examen.

Citeste si: Raed Arafat: „Asta este o problemă cu care ne vom confrunta în continuare cât este pandemie pe plan mondial”

Până acum, la proba de Limba română a fost eliminat un elev, iar la cea de matematică trei elevi. Toţi patru aveau asupra lor telefoane mobile.

Astfel, primele rezultate vor fi afişate în 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen), iar rezultatele finale vor fi afişate în 4 iulie.

Citeste si: Vești proaste: A fost înregistrat primul deces în România provocat de noua variantă Delta a coronavirusului


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
ANUNT ingrijorator pentru romani! Ce spune Alexandru Rafila despre varful valului 4 al... ANUNT ingrijorator pentru romani! Ce spune Alexandru Rafila despre varful valului 4 al pandemiei de COVID-19 in Romania! "Cateva mii de cazuri pe zi vor fi"
spotmedia.ro
Stăpânii săraci ai unui pământ mult prea bogat Stăpânii săraci ai unui pământ mult prea bogat
spotmedia.ro
Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine... Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine ajung banii plătiți de Primăria Sectorului 1
b1.ro
Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo,... Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si