Emmanuel Macron a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu din Chișinău

Președintele francez Emmanuel Macron a depus miercuri flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor.

Author: Diana Puiu joi 16 iunie 2022 , 15:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Președintele francez a fost alături de Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, la bustul lui Eminescu.
„După discuţia oficială de la Reşedinţa de stat, am ţinut să-i arăt domnului preşedinte Macron viaţa din oraşul nostru.

Am schimbat câteva cuvinte cu trecătorii în parcul central. Ne-am oprit pe Aleea Clasicilor, alături de liderul francez, ca să depunem flori la bustul lui Mihai Eminescu, cinstind memoria poetului în ziua ce marchează aniversarea morţii sale”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Citeste si: Macron susține că Republica Moldova va primi un răspuns ”clar” la solicitarea de acordare a statutului de candidat la UE în aproximativ zece zile

Vizita de ieri a reprezentat prima vizită a oficialului în Republica Moldova și prima vizită a unui lider francez din ultimii 24 de ani.
„Contăm pe faptul că statele membre ale UE vor susţine demersul nostru, la summit-ul Consiliului Uniunii Europene de săptămâna viitoare, oferindu-ne astfel şansa să rămânem parte a lumii libere”, a scris Maia Sandu în postarea sa.

Macron susține că Republica Moldova va primi răspuns cu privire la acordarea statutului de candidat pentru UE

Republica Moldova va primi un răspuns ”clar” la solicitarea de acordare a statutului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană în aproximativ zece zile, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron, în timpul vizitei sale în Republica Moldova.

Citeste si: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Maia Sandu a ținut un discurs în Parlamentul European: „Moldova e hotărâtă să rămână o parte a lumii libere”

”Această candidatură va fi dezbătută în aproximativ 10 zile. Franţa îşi va juca în mod deplin rolul de preşedinte pentru a permite să se ajungă la un consens în acest sens. Vrem să transmitem un mesaj pozitiv şi clar faţă de cererea pe care aţi depus-o...

Doresc să avem un răspuns clar pe tema aderării. Acest răspuns va fi însoţit de condiţii pentru a putea avansa, pentru că dacă am aplica toate regulile de acordare a statutului de candidat, pur şi simplu nu am acorda nimănui acest statut”, a afirmat preşedintele Macron.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si