Șefa statului a vorbit despre războiul din Ucraina, criza refugiaților și conflictul din regiunea transnistriană, dar și despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Moldova.

„Am condamnat războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Noi sprijinim suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei aşa cum am făcut-o întotdeauna. Crimeea e Ucraina, Donbas e Ucraina, Kievul e Ucraina. Acest război nu are justificare şi trebui să fie oprit rapid.”, a spus Maia Sandu.

Citeste si: Se extinde războiul lui Putin în Moldova? Anunț de ultima oră de la Chișinău

Aceasta a mai cerut ajutorul oficialilor europeni în aducerea în fața justiției.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Unchiul copilei este principalul suspect al crimei! Ce i-ar fi făcut înainte să o omoare?!- wowbiz.ro

„Acordarea statutului de ţară candidat pentru Moldova este decizia cea bună. Noi aparţinem UE, suntem o ţară europeană cu o limbă şi o istorie europeană, cu un sistem politic european. Noi aparţinem Uniunii Europene(...) Pentru noi acest statut de membru al UE este luminiţa de la capătul tunelului în aceste momente dificile. Un obiectiv clar şi un mesaj puternic pentru a mobiliza toată lumea”,

a spus ea.

Citeste si: VIDEO- Moldova convoacă CSAT, după noi explozii în Transnistria. Un oficial rus "pune tunurile" pe România

Maia Sandu a vorbit și despre Uniunea Europeană în raport cu Republica Moldova

”Tensiunile recente duc la preocupări în legătură cu o potenţială destabilizare. Guvernul lucrează pentru a menţine situaţia stabilă şi în pace şi încercăm să rezolvăm diplomatic acest conflict.

(...) Azi, considerăm că nu există o ameninţare iminentă ca Moldova să fie atrasă în război. Deşi există toate aceste provocări, Moldova e hotărâtă să rămână o parte a lumii libere”, a mai spus ea.

În ceea ce priveşte aderarea la UE, Maia Sandu a argumentat că Republica Moldova ”aparţine Uniunii Europene”, fiind singura cale de urmat pentru ţară.

Citeste si: Reacția cutremurătoare a lui Elon Musk după ce a fost ameninţat de Dmitri Rogozin: "Mi-a părut bine să vă cunosc”

”Acordarea statutului de ţară candidat pentru Moldova este decizia cea bună. Noi aparţinem UE, suntem o ţară europeană cu o limbă şi o istorie europeană, cu un sistem politic european. Noi aparţinem Uniunii Europene(...) Pentru noi, acest statut de membru al UE este luminiţa de la capătul tunelului în aceste momente dificile. Un obiectiv clar şi un mesaj puternic pentru a mobiliza pe toată lumea”, a conchis ea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si