Emmanuel Macron renunţă la pensia de preşedinte, în valoare de 6.220 de euro

Emmanuel Macron a renunţat la viitoarea sa pensie de preşedinte - în valoare de 6.220 de euro brut pe lună , a anunţat Palatul Elysée în a 17-a zi de grevă în Franţa împotriva reformei pensionării, relatează AFP.

Author: G.B. duminică 22 decembrie 2019 , 12:43

Emmanuel Macron renunţă la pensia de preşedinte, în valoare de 6.220 de euro
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Şeful statului, care şi-a sărbătorit sâmbătă împlinirea vârstei de 42 de ani, şi al cărui mandat se încheie în 2022, a decis totodată să nu facă parte, în viitor din Consiliul Constituţional francez. Foştii şefi de stat sunt membri de drept pe viaţă ai Consiliului şi primesc o indemnizaţie în valoare de 13.500

de euro pe lună.

Această decizie intervine în plină grevă şi manifestaţii împotriva unei reforme a pensionării pe care o doreşte preşedintele, care a îndemnat sâmbătă la un ”armistiţiu”, în a 17-a zi de mobilizare.

Citeste si: Concertul organizat în cinstea Eroilor Revoluției a fost anulat

Emmanuel Macron renunţă la pensia de preşedinte, în valoare de 6.220 de euro

Însă, potrivit Palatului Elysée, ”nu este o voinţă de afişare”, ci doar ”o voinţă de coerenţă” a lui Emmanuel Macron, primul preşedinte care renunţă la pensia pe viaţă la care are dreptul după ce pleacă din funcţie.

Citeste si: VIDEO| Magazine pline ochi în ultimul weekend înainte de Crăciun

Emmanuel Macron renunţă la pensia de preşedinte, în valoare de 6.220 de euro

Pensia unui fost preşedinte este în valoare de 6.220 de euro brut pe lună. Potrivit unei legi din 1955, această pensie nu este condiţionată de vârstă şi nici de vreun plafon al veniturilor.

„El a decis să nu beneficieze de această lege pe termen scurt în 2022 şi nici în 2027, în cazul unui al doilea mandat”, a declarat Palatul Elysée pentru AFP, confirmând această informaţie dezvăluită de Le Parisien.

În schimb, ”un nou sistem urmează să fie creat în cadrul viitorului regim universal cu puncte” care, în cadrul reformei în curs, urmează să înlocuiască cele 42 de regimuri de pensionare aflate în vigoare în prezent în Franţa.

Emmanuel Macron renunţă la pensia de preşedinte, în valoare de 6.220 de euro

Potrivit Palatului Elysée, în virtutea coerenţei, legea din 1955 urmează să nu se mai aplice niciunui preşedinte în viitor.

Citeste si: Incredibil! Gheorghe Dincă are probleme cu inima! Ce au putut să îi spună medicii criminalului din Caracal după ce i s-a făcut rău în celulă! EXCLUSIV


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Vezi online serialul "Hercai" subtitrat in limba romana - Episodul... Vezi online serialul "Hercai" subtitrat in limba romana - Episodul 59, sezonul 1, miercuri, 23 iunie 2021 - VIDEO. Reyyan, in pericol de moarte!
spotmedia.ro
Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie.... Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!
spotmedia.ro
Un urs a învățat să spargă mașini și acum nu se mai oprește din infracțiuni (Video) Un urs a învățat să spargă mașini și acum nu se mai oprește din infracțiuni (Video)
b1.ro
Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a... Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...
infoactual.ro
De ce a murit Bran, îndrăgitul actor din Stan și Bran. Cauza morții a șocat întreaga lume! De ce a murit Bran, îndrăgitul actor din Stan și Bran. Cauza morții a șocat întreaga lume!
infoactual.ro
Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si