Cei mai multi erau grav bolnavi, patru dintre ei erau internati la Institutul Oncologic din Iasi si au luat virusul din spital.  Moartea lor nu a facut pe nimeni sa ia masuri pentru protectia unor oameni a caror viata atarna de un fir de ata.

Colegii nostri au facut astazi un experiment.

Oare cat de departe poti ajunge intr-o sectie de oncologie daca ai simptome clare de gripa? Imaginile vorbesc de la sine!

"Buna ziua! pentru un consult, pentru raceala foarte grava, nu stiu daca e gripa sau nu! Stau aici, la rand la urgenta? Da, asteptati acolo. Pot sa stau langa ei, acolo, pe scaun? Stati aici.O sa dureze!

Trebuie sa-mi pun masca ceva la gura? Puneti-va, cum doriti, nu stiu. Eu nu imi mai pun, eu sunt imuna. Mi-e sa nu-i imbolnavesc pe ceilalti."

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Sunt imagini filmate astazi, la Spitalul de Urgenta Elias din Capitala, la Camera de Garda,  zeci de oameni asteptau la Urgenta. Sub pretextul ca sunt afectati de gripa, colegii mei incearca sa vada daca ii opreste cineva sa se plimbe in voie prin spital, printre pacienti, medici si asistente.

Dar, nimeni nu pare sa fie interesat de faptul ca ei tusesc pe holul spitalului....fara masca la gura, fara sa-i fereasca pe cei care asteapta sa intre la camera de garda.

Nici macar medicii nu par foarte preocupati!

"O sa dureze! Trebuie sa-mi pun masca ceva la gura? Puneti-va, cum doriti, nu stiu. Eu nu imi mai pun, eu sunt imuna. Mi-e sa nu-i imbolnavesc pe ceilalti."

Noua ne este teama sa nu-i imbolnavim pe ceilalti pacienti, medicii insa....asculta nepasatori.

Am mers la alt spital din Capitala, sa vedem cat de stricti sunt medicii si cei care monitorizeaza spitalul atunci cand vine vorba de pericolul ca vreun bolnav de gripa sa umble in voie chiar la sectia de oncologie.

"Aici nu sunt oameni cu raceala, gripa, care circula prin spital? Acum, nu sta nimeni la poarta sa-i verifice! nu stiu! Eu mi-am pus masca asta. Da, nu stiu sa va zic."

Personalul spitalului spune raspicat ca nu sta nimeni sa verifice daca intra vreun bolnav de gripa la Oncologie, unde orice virus ar putea fi fatal celor cu imunitate scazuta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si