Episcopul Devei şi Hunedoarei a pierdut lupta cu virusul COVID-19. Avea 52 de ani și era internat la ATI în stare gravă

Gurie, episcopul Devei şi Hunedoarei s-a stins astăzi din viață în urma unui stop cardio-respirator. Potrivit medicilor, ierarhul avea plămânii afectaţi în proporţie de 85% din casuza infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Author: Alexandra Costea joi 21 octombrie 2021 , 15:16

Episcopul Devei şi Hunedoarei a pierdut lupta cu virusul COVID-19. Avea 52 de ani și era internat la ATI în stare gravă

Episcopul Devei şi Hunedoarei a pierdut lupta cu virusul COVID-19. Avea 52 de ani și era internat la ATI în stare gravă

[Sursa foto: Episcopia Devei]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Înaltul prelat a decedat în timpul procedurilor de transfer la un elicopter care urma să-l transporte la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş.

,,A intrat în stop cardio-respirator. S-au efectuat procedurile de recuscitare timp de 45 de minute.

Din păcate, bolnavul nu a mai putut fi salvat", a precizat dr. Emil Stoica Mariş, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, pentru Agerpres.

Episcopul Devei și Hunedoarei era internat cu COVID-19 la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Deva încă din data de 8 octombrie. Starea lui s-a agravat în ultimele două zile, iar medicii au decis să-l intubeze.

În urmă cu 12 zile, preoții hunedoreni au inițiat o rugăciune colectivă în speranța unui ajutor divin pentru însănătoșirea episcopului. Sute de enoriași și zeci de fețe bisericești au fost alături de episcop, sperând la o minune.

Citeste si: Imaginile durerii! Un bărbat a fost îngropat de viu 48 de ore lângă soția moartă după cutremurele din Turcia- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: Episcopul Devei și Hunedoarei, în stare gravă la ATI cu coronavirus

Cine a fost Episcopul Gurie 

Gurie s-a născut în data de 31 decembrie 1968 în localitatea Huţa – Chiuieşti, județul Cluj. Acesta a urmat cursurile Școlii Generale cu clasele I-IV din satul natal. În clasele V-VIII, episcopul a studiat la Liceul Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca (1976-1984), Liceul „Traian Vuia” din Cluj-Napoca (1984-1988). În perioada 1988-1992, Gurie a urmat cursurile la Seminarul Teologic din Craiova ,iar la  Facultatea de Teologie din Craiova a studiat între anii 1992-1996, obținând lucrareea de licență.

Episcopul Devei şi Hunedoarei a pierdut lupta cu virusul COVID-19. Avea 52 de ani și era internat la ATI în stare gravă

Episcopul Devei a fost profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (titular al catedrei de Teologie Pastorală).

[Sursa foto: Episcopia Devei]

Citeste si: Când începe pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor. Anunțul Patriarhiei Române

Potrivit Basilica.ro, părintele a urmat cursuri de specializare la Facultatea de Teologie Catolică din Padova-Italia, cursuri de doctorat la Institutul de Teologie Pastoral-Misionară din Padova și că încă de pe vremea când a fost admis la Seminarul Teologic din Craiova a intrat ca frate la Mănăstirea Lainici, iar apoi a fost secretar de cabinet al mitropolitului Nestor Vornicescu. A fost tuns în monahism cu numele Gurie. 

În luna iulie a anului 2001, Gurie a fost ales episcop-vicar al Arhiepiscopiei Craiovei. Câteva săptămâni mai târziu, acesta a devenit hirotonit arhiereu cu titlul „Strehăianul”, şi s-a instalat la 5 august 2001.

În urma înfiinţării Episcopiei Devei şi Hunedoarei, în 29 octombrie 2009, a fost ales episcop titular al acesteia şi înscăunat la Deva pe 29 noiembrie acelaşi an.

Citeste si: Episcopul de Giurgiu, declarații despre vaccinuri expirate și incendii-făcătură: ,,Dau foc românilor în spitale!”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si