Pentru escroci, ocazia sărbătorilor de iarnă este un prilej ideal pentru a-i face pe unii oameni să pice în plasa capcanelor

Oamenii care au lăsat pe ultima sută de metri planificarea unei vacanțe la munte sunt cei mai predispuși să pice în capcana escrocilor, care se pretind a fi proprietari de pensiuni sau cabane montane în stațiunile sau regiunile cu reputație turistică.

Cum procedează escrocii?

Schema escrocilor este una relativ simplă. Mai exact, odată ce au câștigat încrederea potențialelor victime, cer virarea unui avans consistent. Ulterior, ,,proprietarul'' pensiunii sau al vilei dispare.

Aceste cazuri se întâmplă frecvent, unul din ele fiind relatat de către presa națională. Un grup de 15 persoane, care a solicitat o ofertă de Revelion, a aflat ulterior că această cazare la care s-a făcut ,,rezervarea'', nu era, de fapt, disponibilă, fiind închiriată altor persoane. Oamenii au aflat aceste informații după ce au plătit în avans.

Totodată, tentativele de recuperare a avansului au fost în zadar. Iată cum ar fi procedat escrocii:

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"Ne-a spus că trebuie să trimitem un avans de 1.500 de lei. Noi am trimis avansul. O persoană din grup a realizat că este o țeapă", a povestit unul dintre păgubiți, potrivit  adevărul.ro.

Adevăratul proprietar al locației al cărei nume a fost folosit în înșelătorie a ținut, la rândul său, să tragă un semnal de alarmă.

"Ne-au sunat să ne întrebe dacă e casa liberă de Revelion și le-am spus: 'domnule, nu mai dați banii, că vă păcălește'.

Vă dați seama cum ne simțim când un escroc face așa ceva", a declarat acesta.

Citește și: VIDEO- Trei persoane au fost reținute după ce au înșelat o femeie cu 45.000 de lei. Escrocheria se numește „metoda accidentul”

Ce trebuie să știe turiștii despre ofertele de sezon?

Turiștii ar trebui să fie precauți în acest context, atunci când fac rezervări, pentru a nu regreta alegerea.

O primă precuație este aceea de a se asigura că datele de contact ale ofertantului sunt reale. Ulterior, trebuie să verifice, inclusiv cu ajutorul Google fotografiile destinației de vacanță, dar și conformitatea cu numele și numărul locației.

Citește și: Escrocherie cu rezervările cazărilor pentru sărbători. Noua metodă prin care hackerii ne pot goli conturile

De asemenea, cea mai bună verificare este legată de prețul ofertei. Dacă o ofertă are un tarif neobișnuit de mic, față de restul pieței, sau avansul cerut este foarte mare, sunt mari șanse ca aceasta să fie o escrocherie, potrivit Antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si