Scandal diplomatic înainte de primul meci de la EURO 2020 găzduit de Arena Națională. Grecia a trimis o scrisoare de protest adresată președintelui UEFA, Aleksander Ceferin cu privire la numele folosit de echipa Macedoniei de Nord, informează Greek Reporter.

Ministrul Sporturilor din Grecia, Lefteris Avgenakis, a semnat scrisoarea cu obiecțiile Greciei față de sigla FFM (Federația de Fotbal din Macedonia) de pe tricoul echipei care debutează azi la Euro 2020,  siglă care nu include cuvântul „Nord” din numele oficial al țării balcanice.

Reamintim că a existat o întreagă dispută diplomatică între cele două țări, finalizată cu schimbarea numelui fostei țări iugoslave din FYCOM în Macedonia de Nord.

Citeste si: Euro 2020. Ce spune medicul naţionalei Danemarcei despre momentul prăbușirii lui Eriksen pe teren

Euro 2020 debutează pe Arena Națională din București cu o nemulțumire din partea Greciei

Ministrul grec a protestat la UEFA, în debutul competiției Euro 2020, împotriva siglei FFM, care nu ar fi o abreviere adecvată a Macedoniei de Nord, așa cum au convenit ambele părți în acordul de la Prespa din 2018.

În scrisoare, Avgenakis cere UEFA să analizeze și numele asociației de fotbal din țara vecină (Federația de Fotbal a Macedoniei), spunând că acest nume contravine acordului internațional încheiat în urmă cu trei ani.

Citeste si: Moment șocant în timpul partidei Danemarca-Finlanda de la Euro 2020. Jucătorul Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren și a fost resuscitat

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Echipa Macedoniei de Nord, la antrenamentele de pe Arena Națională[Sursa foto: Twitter / FFM]

Macedonia de Nord, în premieră la EURO

Este pentru prima dată când Macedonia de Nord participă la faza finală a evenimentului fotbalistic european. Macedonia de Nord joacă la București, pe Arena Națională, în grupa C a UEFA Euro 2020, împotriva selecționatelor Ucrainei, Austriei și Olandei.

Primul meci din grupa C de la Euro 2020 are loc duminică, de la ora 19.00, când Macedonia de Nord întâlnește Austria. Ministrul grec de externe Nikos Dendias a trimis o scrisoare similară omologului său din Macedonia de Nord, Bujar Osmani. 

Citeste si: MAE, anunț foarte important pentru românii care merg în vacanță în Grecia

Arena Națională, inundată cu o zi înainte de primul meci de la Euro 2020

Arena Națională s-a transformat vineri seara într-o mare baltă după ploaia torențială care a lovit Bucureștiul. Din fericire, drenajul gazonului a funcționat bine, iar terenul pare pregătit pentru meciul Austria- Macedonia de Nord din această seară.

Citeste si: VIDEO- Patru meciuri din Campionatul European de Fotbal, la București

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro

Arena Națională a fost inundată cu o zi înainte de primul meci de la Euro 2020[Sursa foto: Twitter / FRF]

Protest la Euro 2020: "Este trist, chiar revoltător"

Protest la Euro 2020:  Federația Elenă de Fotbal (EPO) s-a plâns, în scrisoarea adresată UEFA, de demersul Macedoniei de Nord de a participa la turneu folosind vechiul nume al federației de fotbal a Macedoniei.

„Dorim să vă informăm că, cu ocazia unei postări a președintelui Federației de Fotbal din Macedonia de Nord, Muamed Seidini, pe contul său personal de socializare, Federația Elenă de Fotbal subliniază următoarele: Este trist, chiar revoltător( outrageous), că problemele care au fost soluționate prin convenții internaționale apar de nicăieri, cu ocazia începerii EURO 2020 și a participării Macedoniei de Nord la eveniment. Comitetul Olimpic Internațional și toate confederațiile sportive internaționale, inclusiv confederațiile de fotbal, au recunoscut Macedonia de Nord ca membru al acestora. Orice altă auto-desemnare arbitrară se află în afara cadrului de reglementare universal aplicabil și, prin urmare, nerealistă”, se precizează în protestul citat.

Grecii, nemulțumiți de sigla Federației de fotbal din Macedonia de Nord[Sursa foto: Twitter / FFM]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si