MAE, anunț foarte important pentru românii care merg în vacanță în Grecia

Aglomerație mare la frontiera dintre Bulgaria și Grecia (Kulata – Promachonas). Ministerul Afacerilor Externe anunță că a luat măsuri împreună cu Ambasada României la Atena.

Author: Mircea Pop duminică 13 iunie 2021 , 10:19

MAE, anunț foarte important pentru românii care merg în vacanță în Grecia
MAE, anunț foarte important pentru românii care merg în vacanță în Grecia
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Atena a iniţiat în regim de urgenţă demersuri pe autorităţile centrale şi locale elene, şi a solicitat identificarea în cel mai scurt timp a unor soluţii care să permită fluidizarea traficului în punctul de

frontieră Kulata – Promachonas, inclusiv prin suplimentarea personalului şi a echipamentelor de testare, arată comunicatul de presă al instituţiei.

MAE a explicat și de ce s-a ajuns la această aglomerare: Demersurile de verificare la frontieră se realizează cu dificultate deoarece o parte dintre persoanele care sosesc în Republica Elenă nu au completat formularul de identificare a pasagerului- PLF (Passenger Locator Form) anterior călătoriei.

Avertismentul MAE pentru cei care merg în Grecia

Astfel, MAE reaminteşte că toate persoanele care intră în Republica Elenă au obligaţia de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puţin 24 de ore anterior efectuării călătoriei, indiferent de statul de provenienţă.

Formularul PLF (Passenger Locator Form), cu codul QR aferent, este obligatoriu încă din anul 2020, MAE semnalând în mod constant necesitatea îndeplinirii acestei condiţii pentru intrarea pe teritoriul Republicii Elene. Formularul se completează accesând pagina de internet- https://travel.gov.gr.

Citeste si: Infern la porțile Greciei

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: „Nașa mi-a dat un mesaj” Armin Nicoară, la cuțite cu Georgiana Lobonț după zvonurile divorțului! Care este adevărul despre căsnicia artistei- wowbiz.ro

Pentru a evita timpii suplimentari de aşteptare la frontieră, MAE face apel la cetăţenii români să completeze acest formular anterior deplasării şi să obţină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontieră. 

„MAE va continua să urmărească îndeaproape evoluţiile cu privire la tranzitul cetăţenilor români prin punctul de trecere a frontierei menţionat şi va rămâne în dialog constant cu autorităţile elene pentru identificarea soluţiilor necesare reducerii timpului de aşteptare şi prevenirea unor astfel de situaţii în perioada următoare.  MAE reaminteşte că este în vigoare măsura testării rapide, în mod aleatoriu, în punctele de trecere a frontierei.  Informaţii detaliate în limba română sunt disponibile şi pe pagina de internet a MAE: https://www.mae.ro/node/51914. Aceste informaţii sunt actualizate în funcţie de elementele comunicate de către autorităţile elene”, potrivit sursei citate.

Unde puteți solicita asistență

Ministerul mai spune că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: 0030 210 6728879; 0030 210 6744544 sau al Consulatului General al României la Salonic: 0030 2310 340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Citeste si: AVERTISMENT MAE- TRANSPORTURI PARALIZATE ÎN GRECIA

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic: 0030 6906 479076.

Citeste si: „Când îmi dădea o palmă, vedeam stele verzi și îmi țiuia timpanul.” Oana Roman, despre întâmplările chinuitoare din copilărie- kfetele.ro

Citeste si: Bomba aruncată în presa din Spania despre Pique! Fotbalistul a înșelat-o pe noua lui iubită, Clara Chia Marti- radioimpuls.ro

Citeste si: Alertă meteo pentru românii care merg în concediu în Grecia


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si