Evaluare Naţională 2018. Ce trebuie să ştie toţi elevii înainte de a intra la examen

Absolvenţii de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să participe astăzi la Evaluare Naţională 2018. Ministerul Educaţiei Naţionale a transmis şi o listă cu reguli pe care trebuie să le respecte toţi elevii examinaţi.

luni 11 iunie 2018 , 14:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+
 
Peste 150.000 de absolvenţi vor participa la Evaluare Naţională 2018. Astăzi va fi examen la Limba şi literatura română. Următoarea probă va la matematică, miercuri, iar joi se va susţine testarea la limba şi literatură maternă. Primele rezultate la Evaluare Naţională 2018 vor fi afişate pe data de 19 iunie, până la ora 12:00. În aceeaşi zi se depun şi contestaţiile, între orele 14:00 şi 19:00. 
 
Rezultatele finale la Evaluare Naţională 2018 vor fi afişate pe data de 23 iunie. Potrivit regulamentului, probele încep la ora 9:00. În fiecare sală se vor distribui subiectele. 
 
Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Fiecare lucrare scrisă va fi elaborată în maxim 120 de minute din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectele.
 
Regulamentul pentru Evaluare Naţională 2018 precizează că „este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc., candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/ centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză să depoziteze obiectele respective în sala desemnată de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen”.
 

Evaluare Naţională 2018. Fără telefoane, tablete sau stick-uri

 
Elevii nu au voie în sală cu lucrări, de la manuale şi dicţionare până la notiţe, care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor. Nu sunt acceptate nici stick-uri de memorie, telefoane sau tablete. 
 
Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră şi creion negru pentru desene şi scheme şi instrumente de desen la proba de Matematică. 
 
Cei care încalcă regulamentul de la Evaluare Naţională 2018 vor fi daţi afară de la examen şi vor avea nota 1. 
 
Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţie şi o linie TELVERDE pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale. Numărul dipsonibil este 0800801100 şi va fi deschis în perioada 11 - 14 iunie, între orele 8:00 şi 16:00. Vineri, pe 15 iunie, linia va fi deschisă între orele 8:00 şi 14:00. 
 
Media generală obţinută la Evaluare Naţională 2018 are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu. 
 

Evaluare Naţională 2018. Ce rezultate au fost anul trecut

 
Potrivit rezultatelor la Evaluare Naţională de anul trecut, procentul de promovare a examenului a fost de aproximativ 77% la nivel naţional. În total, au fost acordate 440 de medii de nota 10. Cele mai multe au fost în Bucureşti, 106 şi Iaşi, 37. 
 
Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, anul trecut s-au înscris la Evaluare Naţională aproape 145.000 de candidaţi. Dintre aceştia, 144.740 au fost din seria curentă şi 150 din seria anterioară. Examentul a fost organizat în 4.164 de centre. 
 

Evaluare Naţională 2018. Cum se calculează media de admitere

 
Noutatea care a apărut de anul trecut a fost că ponderea mediei de la Evaluarea Naţională a crescut de la 75% la 80%, iar notele de la clasă reprezintă doar 20%, în loc de 25%.
 
O altă schimbare importantă este că s-a modificat şi o regulă la notare. A fost îndepărtată prevederea atât pentru Evaluare Naţională, cât şi pentru Bacalaureat, care spunea că trebuie să existe o difernţă de 0,5 puncte între nota iniţială şi cea finală, de după contestaţie, pentru ca nota să fie modificată. Începând de anul trecut, nu va mai fi luat în calcul niciun barem pentru modificarea notei, iar nota finală este cea de după contestaţie. 
 
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si