EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Astăzi elevii susţin proba la limba română. Subiecte

EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Examenul începe, marţi, de la ora 9.00, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. S-au înscris 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Primele rezultate vor fi afişate în 25 iunie.

Author: R.B. marți 18 iunie 2019 , 08:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Potrivit MEN, 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru a susţine Evaluarea Naţională.

  Examenul începe marţi, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Joi, 20 iunie, se desfăşoară proba la Matematică, iar vineri, 21 iunie, este programată proba la Limba şi literatura maternă.

  Citeste si: Ecaterina Andronescu, mesaj video pentru elevi şi profesori înainte de Evaluarea Națională și BAC

  EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

  Citeste si: Evaluare Naţională 2019. Peste 154.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris

  Potrivit MEN, candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor şi instrumente de desen la proba de Matematică.

  EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. ”Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.)”, a transmis MEN.

  Citeste si: Georgiana Lobonț și Marcela Fota, schimb de replici în public. Ce și-au spus cele două artiste la ultima lor întâlnire- kanald.ro

  Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

  Ministerul Educaţiei Naţionale pune la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE- 0800801100- pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil în perioada 18- 20 iunie, între orele 8:00- 16:00, iar vineri, 21 iunie, între orele 8:00 -14:00.

  Citeste si: Horoscop Bacalaureat 2019! Ce zodii vor fi avantajate de astre în timpul examenelor, conform astrologului Ioan Burculeț

  EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Primele rezultate ale examenului vor fi comunicate marţi, 25 iunie, până la ora 12:00 (în centrele de examen). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00- 20:00. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie.

  Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obţinută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

  Citeste si: „Eu nu aș avea voie să mă recăsătoresc?” Îndrăgita artistă, pregătită să îmbrace iar rochia de mireasă! Cine este, de fapt, iubitul Savetei Bogdan- kfetele.ro

  Citeste si: Salman Khan, iubitul Iuliei Vântur, amenințat cu moartea de unul dintre cei mai periculoși interlopi din India- radioimpuls.ro

  EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Ministrul Ecaterina Andronescu a postat, luni, un mesaj video pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei Naţionale, în care le urează vacanţă plăcută, cu relaxare activă, tuturor elevilor.

  EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. „Iată că a venit ziua în care pentru cei mai mulţi dintre elevi şi cele mai multe dintre şcoli clopoţelul a încetat să mai sune. A venit vacanţa. Vă doresc, dragi copii, să vă bucuraţi de aceste zile în care vă aparţine tot timpul. Nu mai sunteţi stresaţi de şcoală, nu mai sunteţi stresaţi de lecţii, nu vă mai spun nici mama nici tata să mergeţi la şcoală şi nu vă mai întreabă nimeni dacă aţi învăţat. Este o perioadă de relaxare şi vă doresc din tot sufletul să vă relaxaţi active”, a transmis Ecaterina Andronescu elevilor.


  Abonează-te pe


  Partenerii nostri
  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si