Evaluare Națională 2021. Baremul de corectare la matematică

Evaluare Națională 2021. Baremul de corectare la matematică. Emoții pentru toți elevii de clasa a VIII-a din România, în condițiile în care media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere la liceu.

Author: Razvan Ilie joi 24 iunie 2021 , 10:39

Evaluarea Națională 2021. Barem de corectare la Matematică. Subiectele date azi la Matematică au un grad mediu de dificultate, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: Pixabay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Evaluare Națională 2021. Baremul de corectare la matematică. Joi, 24 iunie, se desfășoară cea de-a doua probă scrisă la Evaluarea Națională 2021, respectiv examenul de Matematică. Subiectele date azi la Matematică au un grad mediu de dificultate, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a precizat la TVR că la examenul de simulare a Evaluării Naționale au fost obținute nu mai puțin de 980 de nota 10 la Matematică.

Citeste si: A doua probă la Evaluarea Națională 2021 are loc azi. Ce subiecte au căzut la Matematică

Evaluare Națională 2021. Baremul de corectare la matematică. După publicarea subiectelor pe EDU.ro, au fost publicate baremele de corectare AICI. Mai jos variantele publicate de EDU.ro:

Evaluarea Națională 2021. Barem de corectare la Matematică

Evaluare Națională 2021. Examenul la Matematică se desfăşoară în 3.850 de centre, iar probele  încep la ora 9,00, când candidaţii primesc broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne.

Evaluare Națională 2021- Matematică. Ministerul Educaţiei precizează că la probele scrise ale Evaluării Naţionale- 2021 candidaţii primesc subiectele sub formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare dacă este cazul.

Evaluare Națională 2021- Matematică. Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare.

Evaluare Națională 2021. Baremul de corectare la matematică

Programa de examen pentru Evaluarea Națională   de la finalul clasei a VIII-a, în anul școlar 2020-2021 la disciplina Matematică a fost publicată în Monitorul Oficial nr 125 bis din 5 februarie.

Citeste si:   Programa pentru Evaluarea Națională 2021 la Matematică

Subiectele de matematică pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a evaluează competențele și conținuturile din prezenta programă, iar baremele de evaluare și de notare prevăd acordarea punctajelor pentru orice modalitate corectă de rezolvare a cerințelor. Matematica are statut de disciplină obligatorie în cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a.   Puteți accesa programa aici

Citeste si:   Subiecte Evaluare Națională 2021 Română Edu.ro. Prima probă aduce surprize pentru elevi. Ce subiecte au picat

Evaluarea Națională 2021: Subiecte la proba de Matematică

Pentru a ști la ce să vă așteptați, puteți accesa secțiunea cu modele de subiecte de pe   EDU.RO   . Rămâne de văzut cât de dificile vor fi subiectele de la proba de joi, 24 iunie. 

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Citeste si:  Evaluare Națională 2021. Când se afișează rezultatele la Evaluarea Națională

Evaluare Națională 2021. Condițiile de desfășurare a examenului

Evaluarea Națională 2021  Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion negru.

Toate probele de la  Evaluarea Națională 2021  sunt monitorizate audio-video. Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare.

Evaluarea Națională 2021   Astefl, sunt interzise: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi a telefoanelor mobile şi a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.

Citeste si:  Barem Română Evaluarea Națională 2021 Edu.Ro. Cum vor fi corectate subiectele de la prima probă

Evaluarea Națională 2021   Li se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop.

Evaluarea Națională 2021   Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.

Evaluarea Națională 2021  "Intrările/ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare, vor fi semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat. În sălile de clasă în care se desfăşoară probele, locurile se stabilesc astfel încât să existe între candidaţi o distanţă de 1 metru unul faţă de celălalt, pe rânduri şi între rânduri. În situaţia în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanţarea maximă posibilă. Fiecare persoană care intră în şcoală va primi câte o mască la sosire şi, dacă solicită, şi la plecare. Sălile de clasă vor avea dezinfectanţi pentru mâini. În incinta centrului de examen va fi purtată, obligatoriu, masca de protecţie. Colectarea măştilor purtate se va face în locuri special amenajate şi semnalizate. Este interzis schimbul de obiecte personale. Centrele de examen vor beneficia de asistenţă medicală", reaminteşte EDU.ro.

Citeste si:  Subiecte Evaluare Națională 2021 Română Edu.ro. Prima probă aduce surprize pentru elevi. Ce subiecte au picat


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si