Obiecte interzise examen evaluare națională. Potrivit ordinului de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, a anului școlar 2021-2022 elevilor le este strict interzis cu următoarele obiecte în timpul examenelor, care se regăsesc în articolul 7 din ordinul Ministrului: 

(1) Se interzice candidaților la evaluarea națională să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și alte asemenea obiecte, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învățământ- centru de examen în acest scop.

 (2) Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate la alin. (1) în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiți în examen.

(3) Se interzice candidaților la evaluarea națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și alte asemenea obiecte ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Citeste si: Lista actelor necesare pentru înscrierea la examenul de Evaluare Națională 2022

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!- wowbiz.ro

(4) Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și alte asemenea obiecte sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen telefoane mobile, caști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate în rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/asistenți din unitatea/unitățile de învățământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

 (5) Se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

(6) Încălcarea regulilor menționate la alin. (3)- (5) va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidații respectivi sunt eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materiale interzise/ciorne/foi din lucrările scrise etc.

Evaluarea Națională 2022 obiecte interzise

(7) Candidații eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.

(8) Înainte de începerea probelor, asistenții prezintă candidaților prevederile metodologice legate de organizarea și desfășurarea corectă a evaluării naționale și prevederile alin. (1)- (7) și le solicită să predea toate eventualele materiale și obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare, sunt interzise în sala de examen.

Citeste si: Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Cârneci și soțul său, Romulus Petrescu: „Cam așa a început povestea noastră. Nu frumoasă, cea mai frumoasă.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

(9) După parcurgerea pașilor menționați la alin.

(8), candidații vor semna un proces-verbal în care se regăsesc prevederile alin. (1)- (7) și mențiunea că știu că nerespectarea regulilor menționate la alin. (3)- (5) are drept consecință măsurile menționate la alin. (6) și (7).

Lista pe scurt a obiectelor interzise

 • telefoane mobile
 • căști audio
 • mijloace electronice de calcul sau de comunicare
 • ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete
 • manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare
 • notițe, însemnări, rezumate, ciorne
 • lucrări ale altor candidați
 • orice tip de obiect/document care poate fi folosit pentru rezolvarea subiectelor

Evaluarea Națională 2022 obiecte interzise

Calendar Evaluarea Națională 2022

 • 30 mai – 3 iunie 2022: Înscrierea la evaluarea națională
 • 3 iunie 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
 • 14 iunie 2022   Limba și literatura română  —   probă scrisă
 • 16 iunie 2022   Matematica —   probă scrisă
 • 17 iunie 2022   Limba și literatura maternă —   probă scrisă
 • 23 iunie 2022 (până la ora 14,00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
 • 23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19:00): Depunerea contestațiilor
 • 24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
 • 24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor
 • 30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Citeste si: Programă Evaluarea Națională 2022. Ce trebuie să înveți la Matematică

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si