Elevii așteaptă cu sufletul la gură rezultatele de la simularea Bacalaureatului 2024. Notele lor vor fi comunicate vineri, 15 martie, la școală, prin profesori, deoarece acestea nu vor fi făcute publice.

Tot vineri, 15 martie, ar urma ca Ministerul Educației să facă publice datele adunate după corectarea digitalizată care permite defalcarea punctajelor obținute, pe itemi, cum a făcut și pe 23 februarie pentru simularea EN VIII, acesta putând fi motivul pentru care autoritățile din Educație ar fi transmis profesorilor să încheie cât mai rapid corectarea, informează Edupedu.

De menționat este că potrivit procedurii de organizare a simulărilor în anul școlar 2023-2024, rezultatele nu se contestă și pot fi trecute în catalog, numai la solicitarea elevilor.

La ce note se așteaptă profesorii din partea viitorilor absolvenți?

Vali Neagu, profesoară de Limba și Literatura Română la Școala Gimnazială nr. 1 din Curcani și la Școala Evrika a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre notele la care se așteaptă, după ce a stat de vorbă cu elevii, dar și după ce a corectat zeci de lucrări.

”Subiectele de anul acesta de la simularea pentru Bacalaureat au fost complexe, au avut un grad de dificultate mediu spre ridicat. Atât elevii de la profilul real, cât și elevii de la profilul uman au avut un text la prima vedere din „Metropole” de Liviu Rebreanu.

Exercițiile de la punctul A nu au fost foarte dificile, necesitau atenția și înțelegerea textului, la fel și punctul B, unde au avut de redactat un text în care să argumenteze dacă presa contribuie sau nu la formarea gustului artistic al publicului. Subiectul al doilea a fost ușor, dar nu a avut nici un punctaj foarte mare. Practic au avut de prezentat rolul notațiilor autorului, subiect pe care l-ar fi putut rezolva și un elev de clasa a VIII!”,
a spus profesoara.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Rezultate simulare Bac 2024

Imagine reprezentativă pentru un examen.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Liceenii vor eliminarea Bacalaureatului! „Elevii sunt învățați să tocească, nu să și înțeleagă ce li se predă”

Ce ar trebui să se schimbe la Bacalaureat?

De asemenea, aceasta a spus că dificil a fost și subiectul al III-lea, care a constat în realizarea unui eseu în care să se prezinte particularitățile unui text poetic studiat aparținând lui Lucian Blaga sau lui Ion Barbu. Așadar, aceasta consideră, că cei care au învățat, cu siguranță vor lua note pe măsură, însă în general, notele vor fi unele mici. Nu în ultimul rând, Vali Neagu a punctat și câteva aspecte de care ar fi trebuit să se țină cont.

”Notele elevilor nu cred că vor fi mari, probabil vor fi similare celor de la Evaluarea Națională. De asemenea, consider că atât Ion Barbu, cât și Lucian Blaga sunt poeți potriviți subiectului al III-lea de la profilul uman, însă pentru profilul real/tehnologic subiectele de la Bacalaureat ar trebui să fie puțin mai ușoare, să se diferențieze mai mult de cele de la uman, având în vedere că și numărul de ore diferă.

Un alt aspect pe care aș vrea să-l subliniez este structura subiectelor care este aceeași de ani de zile, textele sunt aceleași de când am dat eu Bacalaureatul, în anul 2021. Din păcate, copiii memorează aceleași comentarii, fără să își pună în valoare foarte mult spiritul critic, creativitatea”, a mai precizat Vali Neagu.

Rezultate simulare Bac 2024

Imagine reprezentativă pentru o sală de clasă.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: La ce vârstă a avut Adrian Minune primul tort de ziua sa? „Bunicul meu lucra la un mare hotel, unde era o mare cofetărie și ne aducea prăjituri acasă și tort.”- kfetele.ro

Citeste si: Incident neașteptat la Beach, Please! 2024: "Dați-ne niște apă că leșină". Ce s-a întâmplat în timpul prestației lui Petre Ștefan- radioimpuls.ro

Citește și: Cea mai amuzantă „perlă” de la simularea de limba română! Ce a spus o tânără că i-a picat la Bac?

La simularea de la Evaluarea Națională 2024, peste 135.000 de elevi de clasa a VIII-a nu au obținut nota 7 la Matematică, în timp ce la Limba și Literatura Română, 73,98% au obținut note mai mari sau egale cu 5, conform sursei precizate mai sus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si