Explicaţiile medicului Mircea Beuran în cazul pacientei arse în timpul unei operații la Spitalul Floreasca

Medicul Mircea Beuran a explicat sâmbătă seară, la Antena 3, incidentul în urma căruia o pacientă operată la Spitalul Floreasca a suferit arsuri, spunând că nu era în sala de operaţii în momentul producerii incidentului, că a participat ulterior, în altă sală, la intervenţia care a vizat pacienta, preluând operaţia şi finalizând-o, că a anunţat familia femeii şi conducerea spitalului în legătură cu ceea ce s-a întâmplat. El a susţinut că la o primă evaluare era vorba despre arsuri de gradele 1 şi 2 pe 25 - 30% din suprafaţa corpului.

Author: K.B. duminică 29 decembrie 2019 , 10:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”În urmă cu 10-12 zile înainte de acest 22 decembrie, această pacientă s-a prezentat la noi, adusă de nişte colegi chirurgi, care ne-au rugat să găsim o soluţie pentru că este un caz oncologic depăşit şi refuzat de spitalele din Bucureşti, ea nu se mai putea alimenta. Am reuşit să facem o operaţie mai mult decât una paliativă, numai că în ziua de 22 decembrie face o hemoragie digestivă superioară şi una intraperitoneală severă”, a relatat

medicul Beuran, la Antena 3, spunând că a fost sunat de un coleg care i-a cerut sprijinul.

Citeste si: Gafă a guvernului britanic: A postat online adresele tuturor personalităţilor de pe lista cu distincţii regale de Anul Nou, între care şi Elton John

”Au dus bolnava în blocul operator de urgenţe, în sala unde s-a pregătit reintervenţia chirurgicală, în clipa în care au folosit electrocauterul au simţit miros de priză arsă. Şi imediat au sesizat că de sub câmpurile operatorii apare fum. În clipa aceea au mobilizat câmpul operator, dar intrând aer sub câmp s-a autoaprins probabil de la o scânteie sau deja mocnea, este greu de spus cum s-a produs această scânteie.

Pacienta fiind polialergică nu s-a putut face câmpul cu o soluţie iodată, cum se face de obicei, lucru cunoscut şi de familie. În clipa în care s-a produs acest foc, echipa care era atunci operatorie a căutat prin diferite mijloace înăbuşirea flăcării şi cineva a adus un vas cu apă să stingă focul. Eu, în momentul acela, nu eram în echipa operatorie, nu eram în blocul operator. Şi lucrul acesta se poate dovedi uşor cu ajutorul camerelor de luat de vederi care sunt de la intrarea în spital până în blocul operator şi corelat cu protocoalele de terapie intensivă şi protocolul de chirurgie pe care l-am semnat. În clipa în care eu am ajuns, bolnava era deja mutată din sala unde s-a produs incidentul într-o altă sală şi echipa căuta să facă hemostaza, adică oprirea sângerării”, a explicat Beuran la un post de televiziune.

Citeste si: Dezvăluri uluitoare din pușcărie! Ce a putut să mânânce Dincă în pușcărie de Crăciun și reacții a avut cât a stat la masă! ”A stat numai abătut și într-un colț”

”Atunci m-am asociat echipei, echipa era şocată pentru că a trecut prin acest eveniment, odată ce a intrat, am preluat operaţia, am finalizat-o. După ce am finalizat operaţia, am ajutat împreună cu echipa de la chirurgie plastică, echipa de arşi, am pregătit tot ce trebuia făcut pentru a pune pacientul în poziţia de a fi transportat în Terapia Intensiva marilor arşi. Suprafaţă la evaluarea momentului era în jur de 25-30 la sută de la gradul 1, 2, dar ştim că există o dinamică a evoluţiei plăgilor arse”, a relatat medicul.

Citeste si: Alexandru Rafila, critici dure la adresa medicilor care iau șpagă de la pacienți: „Nu există vreo justificare”- kanald.ro

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

De asemenea, Beuran a explicat că imediat după ce s-a terminat actul operator şi tot inventarul acesta de gesturi medicale, a anunţat personal managerul spitalului, directorul medical, medicul coordonator al blocului operator şi familia acestei paciente.

”Deci nu s-a căutat să se muşamalizeze nimic, este un eveniment nedorit, neplăcut, dar în care medicul nu a fost implicat cu nimic pentru că arsura nu este unde a lucrat el cu electrocauterul, arsura este în spaţiul în care sunt firele de la placa neutră sau cine poate şti foarte bine, este ancheta care se va face, ancheta tehnică, care să verifice aparatul şi modalitatea în care s-a făcut tot acest aranajament al echipamentului de electrochirurgie, pe care nu îl face medicul”, a explicat Beuran.

Citeste si: Gestul incredibil făcut de Crăciun de fata de suflet a Ilenei Ciuculete! Codruţa le-a adus de mâncare unor copii amărâţi care locuiesc izolaţi într-o pădure!

Mircea Beuran a afirmat că bolnava se găseşte acum în Terapia Intensivă de la marii arşi.

”O îngrijim împreună cu echipa de la arşi pentru că aici primeşte îngrijirile complexe şi maximale pe care le poate face acest serviciu, împreună cu Terapia Intensivă şi îngrijirile chirurgicale pe care le facem noi”, a spus Beuran.

Citeste si: Ce se intampla daca stergi geamurile cu balsam de rufe: trucul care rezolva o problema ce apare des- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Shakira, în lacrimi din cauza lui Pique! Cât de rău o trata fotbalistul pe cantareata în public- radioimpuls.ro

El a subliniat că echipa care a fost la început a făcut o notă informativă către conducerea spitalului şi a arătat aşacum a apărut mirosul, cum a apărut fumul, cum a apărut flacăra şi ce s-a făcut. 

”Parafele mele sunt puse corect, o dată pentru că am terminat intervenţia chirurgicală, a doua că am fost informat de evenimentul petrecut. Dar nu am fost în echipa operatorie care a avut evenimentul. Cu familia păstrăm legătura la intervale de timp, iar conducerea spitalului a avut toate aceste date pe care vi le-am spus. Pacienta este sub comă indusă pentru că se face tratamentul specific arsurii şi este monitorizată, este îngrijită, pansată, spălată, terapie intensivă, luptăm în continuare pentru viaţa ei”, a mai relatat medicul.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si