Explozie Sincai! 16 masini au fost distruse - Un incendiu a cuprins un restaurant situat la parterul unui bloc

Explozie Sincai! O explozie puternica urmata de un incendiu a avut loc joi dimineata la un restaurant situat la parterul unui bloc de pe Bulevardul Gheoghe Sincai, din cartierul Tineretului din Capitala.

Author: V.P. Webeditor: G. S. joi 15 februarie 2018 , 09:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Explozia de la Sincai a distrus 16 masini si a afectat cateva zeci de apartamente in cartierul Tineretului din Capitala. Oamenii au auzit o bubuitura puternica si au simtit ca se cutremura pamantul, dupa ce un restaurant a fost distrus in totalitate din cauza unei acumulari de gaze.

Din fericire, in urma deflagratiei nicio persoana nu a fost ranita.

"O bubuitura foarte puternica pe la 5 fara ceva, nu stiu cat era ceasul. S-a auzit un suflu foarte puternic. A zdruncinat pana si mobila din casa".

A fost prapad noaptea trecuta pe bulevardul Gheorghe

Sincai din Bucuresti. Un restaurant aflat la parterul unui bloc a explodat si a provocat dezastru in imprejurimi.

"Am alergat la geam sa vad ce este si am vazut deja ca iesea fum foarte mult. Am iesit, am vazut flacara foarte mare, foarte multe masini avariate. "

Suflul exploziei de la Sincai a fost atat de puternic incat a distrus si mare parte din masinile de peste bulevard si geamurile de la ultimele etaje ale blocurilor din imprejurimi.  

-Suflul a fost puternic si bucatile de termopan care au actionat ca niste proiectile.

16 masini au fost avariate si mai multe apartamente afectate

Pagubele exploziei de la Sincai sunt enorme. Zeci de masini si apartamente au fost afectate de explozie, iar oamenii se temeau ca nu cumva socul puternic sa fi afectat si structura de rezistenta a cladirii. Imediat la fata locului a ajuns o echipa de la inspectoratul de stat in constructii care a efectuat o expertiza cu ajutorul pompierilor.

Daniel Vasile: In acest moment nu exista un risc in ceea ce priveste stabilitatea acestei constructii, implicit nu exista un risc nici pentru locatari.

"A fost o constructie realizata din lemn, geamuri, plastic. Din cauza aia s-a dezintegrat asa. Pe-o parte poate a fost mai bine ca nu a afectat restul structurii rezistentei blocului".

Locul arata ca dupa un adevarat razboi, insa, din fericire nu au existat victime, pentru ca apartamentele aflate deasupra localului erau sedii ale unor societati comerciale, in care la acea ora nu se afla nicio persoana. Se pare ca explozia de la Sincai a fost provocata de la o acumulare de gaze. Autoritatile au deschis o ancheta pentru a stabili cu exactitate cine se face vinovat de dezastrul provocat.  

 

Explozia de la Sincai, urmata de un incendiu, a afectat si traficul rutier

Potrivit ISU Bucuresti- Ilfov, explozia de la Sincai a afectat o suprafata de aproximativ 100 de metri patrati si cel putin 16 masini au fost avariate.

In urma exploziei de la Sincai, au fost scoase mai multe butelii din interior, unde a fost ardere generalizata. Nu au fost persoane ranite, apartamentele de la etajele superioare nefiind locuite, intrucat  sunt inchiriate unei firme.

Deocamdata se fac verificari in interior daca exista fisuri ale elementelor de constructie din care sa rezulte deca a fost afectata structura de rezistenta a blocului.

La aceasta ora incendiul a fost stins, iar traficul pe Bulevardul Gheorghe Sincai este restrictionat pe ambele sensuri intre Timpuri Noi si Tineretului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si