Facebook va introduce noi schimbări pentru utilizatorii săi, mai exact, oamenii nu vor mai putea publica unele informații personale.

Utilizatorii Facebook nu vor mai putea publica orice informație personală

Până în acest punct, schimbările Facebook îi vizau doar pe angajații companiei, însă, acum, le-a venit rândul și utilizatorilor. Astfel, oamenii nu vor mai publica unele informații personale, pe care, până în acest moment, le împărtășeau fără probleme cu oricine.

Utilizatorii Facebook nu vor mai avea la dispoziție rubricile destinate orientării sexuale, alegerilor religioase, ori exprimarea opiniilor politice. Rubricile vor fi eliminate, potrivit unui comunicat transmis de companie. În comunicat nu este precizat motivul clar pentru care s-a ajuns la aceste schimbări, însă se știe că politica platformei în legătură cu intimitatea persoanelor și targetarea reclamelor se va schimba.

De-a lungul anilor, compania Meta a fost implicată în diverse scandaluri, care vizau protejarea informațiilor intime ale utilizatorilor, iar în acest sens s-a ales reducerea cantității de informații din profilele personale.

Citește și: După Elon Musk, a venit rândul lui Mark Zuckerberg. Compania-mamă a Facebook face concedieri masive

De când va fi introdusă modificarea Facebook

Data la care se va introduce modificarea informațiilor disponibile pe profilele utilizatorilor a fost anunțată. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Utilizatorii nu vor putea să își mai specifice orientarea sexuală, credințele religioase și nici opiniile politice, pe Facebook, începând cu data de 1 decembrie 2022.

Citește și: Povestea românului angajat la Meta, care a fost concediat peste noapte: „În America se poate orice”

Instagram cere verificarea vârstei utilizatorului

Facebook nu este singura platforma care este în toiul modificărilor.

De curând, Instagram a apelat la noi măsuri pentru întărirea securității utilizatorilor.

Instagram încearcă să mențină un spațiu virtual prietenos cu toți utilizatorii și, pentru a evita posibile incidente, s-a introdus verificarea vârstei utilizatorului. 

Astfel, orice persoană care va încerca să își modifice vârsta de la sub 18 ani la peste 18 ani, va avea nevoie de un act de identitate doveditor. Verificarea se realizează prin încărcarea  actului de identitate   în aplicație sau prin înregistrarea unei fotografii tip selfie care va fi analizată temeinic de inteligența artificială pentru estimarea vârstei.

Citeste si: Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul său au rămas blocați în pădure: „Am plecat prin pădure, pe jos, să căutăm o pensiune.”- kfetele.ro

Citeste si: Anca Dinicu, mărturisiri despre sarcină: ”A fost un miracol, știam că nu am cum să fac copil”. Ce sex are primul ei bebeluș- radioimpuls.ro

Instagram va lucra cu firma britanică Yoti. Tehnologia propusă nu va avea funcție de recunoaștere facială, ci doar va estima vârsta persoanei. În plus, nicio informație a contului nu va fi partajată pe nicăieri, astfel încât totul va rămâne stocat doar pe platforma Instagram. După evaluarea propriu-zisă, poza va fi ștearsă din baza de date.

Citește și: Instagram implementează noi opțiuni, dar introduce și schimbări privind securitatea. Ce trebuie să știi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si