Gândește-te că atât cumpărarea cât și vânzarea este o sarcină care necesită timp și efort. Din acest motiv, este mai bine să ceri ajutor și să pregătești terenul din timp. O modalitate bună este să începi să te pregătești cu luni înainte de a decide să cumperi sau să vinzi. O altă modalitate de a economisi timp este să cunoști bine piața. Așadar, pentru a face acest lucru, există două variante: să te informezi din timp pentru a compara prețurile din zonă sau să ceri ajutorul unei agenții sau unui expert imobiliar.

Citește și: 5 idei pentru amenajarea curtii cu pavaje

Banii sunt unul dintre factorii importanți, dacă nu chiar principalul, atunci când cumperi sau vinzi un apartament. De aici și necesitatea de a face un buget pentru a atinge prețul de vânzare. Din acest motiv, primul lucru pe care trebuie să-l faci, fie că vrei să cumperi sau să vinzi, este să calculezi valoarea locuinței precum și să cunoșști “cheile” pentru a o evalua corect. Cunoașterea valorii de estimare a locuinței îți oferă o idee de bază și un preț de la care să începi atunci când negociezi cu potențialii cumpărători. În plus, este esențial să cunoști prețul mediu al zonei în care se află apartamentul, pentru a-ți face o idee despre cât costă locuințele din zonă. Astfel, poți ajusta mai bine prețul final. În cele din urmă, trebuie ajuns la un punct de mijloc între ceea ce îți dorești și valoarea reală sau maximă pe care ți-o poate oferi.

Dacă nu știi cum să te pregătești din acest punct de vedere, este indicat să apelezi la experți imobiliari, care cunosc mai bine piața și te pot ajuta să descoperi prețul potrivit pentru zonă și locuință.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Cum vă puteți asigura un confort sporit în propria locuință?

Se poate întâmpla să ceri mai mulți bani, sau invers. Pentru a evita să ceri mai mult sau mai puțin, este important să îți stabilești bine un buget. În acest fel, dacă ai o referință pentru un preț maxim real și un preț minim de vânzare care să te satisfacă, atunci poți stabili o listă de prețuri de negociat cu orice cumpărător.

Află care este piața și care sunt tendințele. Nu în ultimul rând, este indicat să simți piața și să știi cum se mișcă. Pentru aceasta, este indicat să citești pe forumuri, pagini web și bloguri dedicate știrilor imobiliare pentru a afla ce se întâmplă. Cunoașterea gusturilor utilizatorilor te poate ajuta să îți vinzi mai bine locuința. Dacă apartamentul este situat în București, are terasă, este foarte mare și are zone verzi în apropiere, șansele de a vinde bine și repede cresc. Pentru că sunt mulți cei care își doresc și își permit un apartament cu astfel de caracteristici. Asta nu înseamnă că un apartament cu 2 camere în București este mai puțin căutat. Și în acest ultim caz, dar și în ceea ce privește un apartament de 3 camere București, cererile sunt mari atât la vânzare cât și la cumpărare, chiar și dacă acestea nu beneficiază de aceleași avantaje ca unul superior lor.

Și asta pentru că apartamentele mai mici vin cu avantajele lor, iar unul dintre acestea îl reprezintă costurile mai mici de întreținere.

Citește și: 4 elemente de care să ții cont atunci când redecorezi casa

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Pe lângă cele de mai sus, există multe aspecte care decid o achiziție și de multe ori sunt circumstanțele, de la nevoi personale, buget, securitate economică, etc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si