Din kit-ul de supraviețuire al bucureștenilor nu lipsesc boilerele și caloriferele electrice. Când apar avariile în lunile de iarnă, aceste dispozitive ne ajută să nu dârdâim în case.

"- Avem calorifer electric. Ce sa facem, instinctul de conservare ne cere sa actionam, nu se poate sa stam fara, ar fi inuman.

- Cam la cate grade aprondeti caloriferul electric?

- Peste 22. Nici

nu pot să stau în frig."

Cât vom putea plăti la iarnă

În februarie însă, am putea fi puși în fața unei dileme greu de abordat- confortul sau salariul? Experții spun că am putea să cheltuim chiar și echivalentul tuturor salariilor din 2022 pentru a ne plăti factura. Cum este posibil?

Gabriela Ghizel, reporter Kanal D: "Să presupunem că locuiți singur într-un apartament cu două camere, branșat la rețeaua publică de termoficare. În lunile de iarnă, avariile apar frecvent, așa că v-ați cumpărat un calorifer electric și un boiler. Folosite constant, acestea vor ajunge să încarce factura la electricitate cu 488%. La o medie lunară de 200 de lei în restul anului, asta înseamnă din start că ar trebui să plătiți circa 1176 de lei."

Citeste si: Cozi kilometrice pentru combustibil în Franța. Una din cinci benzinării a rămas fără carburant

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Acum mai apare o problemă și anume că, folosind soluțiile alternative de energie, veți depăși consumul mediu lunar de 300 kwh. Astfel, la regularizarea din luna februarie, va trebui să achitați chiar și peste 13.000 de lei pentru apartamentul cu două camere, și peste 20.000

de lei pentru un apartament cu 4 camere.

Ce recomandă specialiștii

Specialiștii ne recomandă să evităm pe cât posibil la iarnă folosirea radiatoarelor sau a altor mijloace electrice de încălzire.

Citeste si: AIEA: Centrala nucleară de la Zaporojie din Ucraina a fost reconectată la reţeaua de electricitate

Dumitru Chisăliță, Asociația ”Energia Inteligentă”: "Bineînțeles că pe cât posibil, pentru că dacă nu ai altă variantă trebuie cumva să treci această iarnă și te vei folosi. Doar că atunci trebuie să te aștepți că vor veni aceste costuri de regularizare și ele vor fi unele ridicate."

Citeste si: Cozi kilometrice pentru combustibil în Franța. Una din cinci benzinării a rămas fără carburant

Citeste si: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul emoționant făcut de Cristina Săvulescu, la doar câteva ore de la înmormântarea soacrei ei, Delia Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: O profesoară a fost arestată după ce s-a aflat ce i-a făcut unui elev în vacanța de vară- antena3.ro

În acest context, Primarul Clotilde Armand vrea să dea ajutoare anti-criză de 1.000

de lei cetățenilor Sectorului 1, pentru a putea trece mai ușor peste această iarnă.

Citeste si: Tragedie în Iași. Copil de 2 ani, călcat cu mașina de mama lui în curtea casei

Sprijinul financiar ar putea fi folosit de cetățeni pentru achiziția de panouri fotovoltaice, pompe de căldură, schimbarea de uși și ferestre și în anumite cazuri plata unor facturi la energie. Pentru a acorda acest ajutor, primarul Clotilde Armand are nevoie de votul consilierilor locali.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si