Momente cumplite pentru o familie din Buzău. Casa lor s-a rupt în două, iar aceasta a fost nevoită să fie mutată în containere. Acest incident a avut loc marți după-amiază. În casă se aflau patru persoane, dintre care un adult cu handicap și un minor de 16 ani.

Citeste si: Cod galben de ploi și instabilitate atmosferică accentuată

Familia nu deține asigurare pentru astfel de situații

Decizia evacuării lor a fost luată de autorități, asta pentru că familia nu deține o asigurare în caz de calamitate naturală, dar nu au nici suficiente fonduri pentru a-și construi o nouă casă. Pentru a nu fi puși în pericol de o prăbușire, aceștia au fost mutați.

„Facilitățile logistice ale Instituției Prefectului sunt pentru oameni. În astfel de containere am reușit să amenajăm centre de vaccinare, atunci când a fost cazul, să facem centre de evaluare pentru bolnavii COVID.

Citeste si: Cod galben de ploi în 14 județe. Cum va fi vremea după episodul de vară târzie

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Acum, iată, aceste module sunt trimise în sprijinul unor oameni a căror casă a fost distrusă de o alunecare de teren. Aceste facilități reprezintă capacitatea logistică de reacție imediată, facilități asigurate de statul român și aflate la dispoziția integrată a structurilor M.A.I., pentru a interveni rapid, la nevoie, în sprijinul comunităților”, a declarat prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea.

Autoritățile caută soluții pentru asigurarea unei locuințe definitive.

Cod galben de ploi și instabilitate atmosferică accentuată

Meteorologii au emis marţi o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică temporar accentuată. Codul este valabil până miercuri dimineaţă, iar cantităţile de precipitaţii vor ajunge până la 50 de litri pe metru pătrat.

Citeste si: Iarnă în Bucegi. Ninge viscolit de luni noapte

”  Vor fi averse, pe alocuri însoţite, îndeosebi în sud-vestul teritoriului, de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp, precum şi prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi izolat 40...50 l/mp  ”, a transmis ANM.

Citeste si:  Moțiune împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, după acuzațiile privind plagiatul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si