Fără paradă militară, anul acesta, de 1 Decembrie - Ziua Națională a României

Premierul Ludovic Orban anunţă că Executivul va prelungi starea de alertă printr-o Hotărâre de Guvern care va fi adoptată la jumătatea lunii noiembrie şi care va reglementa şi modul în care va fi marcată Ziua Naţională a României. Orban subliniază că ziua de 1 Decembrie va fi marcată cu respectarea strictă a prevederilor privind limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi nu va exista paradă.

Author: Mircea Pop duminică 01 noiembrie 2020 , 16:55

Fără paradă militară, anul acesta, de 1 Decembrie - Ziua Națională a României
Fără paradă militară, anul acesta, de 1 Decembrie - Ziua Națională a României
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”De 1 Decembrie vom adapta orice formă de sărbătorire a Zilei Naţionale la regulile de protecţie sanitară care sunt stabilite prin actele normative în vigoare”, a declarat premierul Ludovic Orban duminică, răspunzând unei întrebări din partea presei.

Acesta a precizat că Ziua Naţională va fi marcată, însă fără parada militară la care în alţi ani participau zeci de mii de oameni în toate marile oraşe ale ţării.

”Vor fi respectate toate regulile de protecţie sanitară”

”Normal că vom sărbători Ziua Naţională, e Ziua Naţională, dar vor fi respectate toate regulile de protecţie sanitară. Cu siguranţă nu va mai fi acea paradă, nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă, va fi o sărbătorire în nişte condiţii mult mai stricte, care să ţină cont de numărul maxim de persoane în spaţiu deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane, sunt reguli care le vom respecta cu stricteţe”, a adăugat Ludovic Orban.

Citeste si: Nelu Tătaru: Nu luăm în calcul un lockdown, ci doar restricţii la nivel local, acolo unde se impune

Şeful Guvernului a precizat că starea de alertă va fi prelungită printr-un act normativ care va fi adoptat la jumătatea acestei luni şi care va reglementa şi modul în care va fi marcată ziua de 1 Decembrie.

Citeste si: Mesajul Guvernului pentru românii din diaspora care vor să vină acasă de Crăciun

”Încă mai avem vreme, obiectivul nostru este să reducem numărul de persoane care contractează acest virus pervers. Vom vedea condiţiile concrete, cel mai probabil vom reglementa prin Hotărârea de Guvern prin care vom prelungi starea de alertă care va fi adoptată în jurul datei de 14 noiembrie”, a mai declarat Orban.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si