Fazele lunii martie 2023. Când este Lună Plină și Lună Nouă? Sentimente si emoții la cote maxime, pe 7 martie 2023!

Fazele lunii martie 2023. Află când va fi Lună Nouă și Lună Plină în Martie 2023! Iată în ce zile vor avea loc schimbările fazelor lunii!

Author: Madalina Grigore marți 21 februarie 2023 , 15:40

Fazele lunii martie 2023.

Fazele lunii martie 2023. Când este Lună Plină și Lună Nouă?

[Sursa foto: Pexels.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Fazele lunii martie 2023. Fazele lunii reprezintă, de fapt, formele în care luna poate fi văzută, forme ce diferă de la o schimbare la alta. 

Ciclul lunar este alcătuit din 28 de zile și format din patru faze principale. Iată care sunt acestea: Luna Nouă, Primul Pătrar (Primul Sfert), Luna Plină, Ultimul Pătrar (Al doilea trimestru).

În cadrul acestor cicluri se produce iluminarea sau ascunderea totală a lunii. 

Fazele lunii martie 2023.

Fazele lunii martie 2023. Când este Lună Plină și Lună Nouă?

[Sursa foto: Pexels.com]

Luna Nouă și Lună Plină în martie 2023

Când luna nu este luminată sau nu poate fi văzută este lună nouă.  Faza Lunii Noi  este atunci când, în cursul orbitei sale, satelitul se interpune între Pământ și Soare.

În cadrul acestor cicluri are loc iluminarea sau ascunderea totală a lunii. Când se rotește un sfert din tură și putem vedea doar jumătate din lună luminată are loc semilună, când poate fi văzută în totalitate, când Pământul se aliniază cu Soarele, are loc Luna Plină.

Citeste si: Salariul minim crește semnificativ în unele domenii! Ce angajați se vor bucura de venituri mai mari: ,,Cât mai repede cu putință”- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

În astrologie se mai crede că, o lună plină este văzută ca un apogeu, un punct culminant care vine la pachet cu un cumul de emoții și trăiri intense. Oamenii confundă deseori Luna plină cu un timp pentru a manifesta, în timp ce aceasta practică este mai potrivită în timpul lunii noi.

Citește și: Urări de 1 Martie 2023. Mesaje și felicitări superbe pentru prima zi de primăvară

  • Lună Plină pe 7 martie, ora 14:40
  • Ultimul Pătrar pe 15 martie, ora 4:08 A.M.
  • Lună Nouă pe  21 martie, ora 19:23
  • Primul Pătrar pe 29 martie, ora 05:32 A.M. 

Fazele lunii martie 2023.

Fazele lunii martie 2023. Când este Lună Plină și Lună Nouă?

[Sursa foto: Timesles.com]

Luna Plină  se referă la confortul și odihna noastră. În fiecare lună, pe măsură ce lună intră în diferite faze, energia se va schimba, va crește în intensitate.

De asemenea, faza de luna plina este cunoscuta pentru a aduce sentimente si emoții la cote maxime, si mai mult pot reveni si unele situații nerezolvate din trecut.

Citeste si: "Ferească Dumnezeu! Nu îndemn pe nimeni!" Cum a reușit Florin Salam să treacă peste moartea primei sale soții- kfetele.ro

Citeste si: Cât de simplă și cu bun gust a fost nunta Ioanei Ginghină! Imagini inedite de la marele eveniment din viața actriței- radioimpuls.ro

Cele patru faze ciclice ale Lunii sunt: Lună Nouă, Primul Pătrar, Lună Plină și Ultimul Pătrar.

Citește și: Urări de 1 Martie 2023. Felicitări originale de trimis celor dragi la începutul primăverii

Fazele lunii martie 2023.

Fazele lunii martie 2023. Când este Lună Plină și Lună Nouă?

[Sursa foto: Pexels.com]

  • Luna Nouă- când Luna se interpune între Pământ și Soare, fiind iluminat discul de pe fața nevăzută.
  • Primul Pătrar- când Luna este la o elongație (depărtare) de 90° est, față de Soare; atunci vedem doar jumătate din discul lunar iluminat (jumătatea din dreapta).
  • Luna Plină- când Luna se află la 180° de Soare; vedem atunci tot discul lunar iluminat (când Luna se afla în faza de Lună Plină, răsare când apune Soarele și apune când răsare Soarele).
  • Ultimul Pătrar- când Luna se află la o elongație de 90° vest, față de Soare; vedem iluminată jumătatea din stânga a discului lunar.

Citește și: Mesaje de 1 martie 2023. Urări și felicitări superbe pentru prima zi de primăvară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si