Fazele lunii octombrie 2022.  Pe ce dată este Lună Plină și Luna Nouă? Fazele lunii sunt, de fapt, formele în care luna poate fi văzută, forme ce diferă de la o schimbare la alta. 

Ciclul lunar este alcătuit din 28 de zile și format din patru faze principale. Iată care sunt acestea:  Luna Nouă, Primul Pătrar (Primul Sfert), Luna Plină, Ultimul Pătrar (Al doilea trimestru).

În cadrul acestor cicluri se produce iluminarea sau ascunderea totală a lunii. 

Luna Nouă și Lună Plină în octombrie 2022

Când luna nu este luminată sau nu poate fi văzută, atunci când vrea să fie lună nouă.  Faza Lunii noi  este atunci când, în cursul orbitei sale, satelitul se interpune între Pământ și Soare. În timpul acestei faze nu este posibil să se vadă Lunii deoarece este prezentă "pe cerul zilei", la mică distanță de Soare. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Citeste si: Venus in Fecioară, început cu 4 septembrie 2022. Cum vor influența zodiile de acest aspect astrologic al planetei iubirii

De asemenea, în cadrul acestor cicluri se produce iluminarea sau ascunderea totală a lunii. Când se rotește un sfert din tură și putem vedea doar jumătate din lună luminată are loc semilună, când poate fi văzută în totalitate, când Pământul se aliniază cu Soarele, are loc luna plină.

Fazele lunii în octombrie 2022

Lună nouă
25 oct. 2022
Semiluna în creștere
din 26 oct. 2022 la 31 oct. 2022
Luna primul trimestru
1 nov. 2022
Luna în creștere
din 2 nov. 2022 la 7 nov. 2022
Lună plină
8 nov. 2022
Luna în scădere
din 9 nov. 2022 la 15 nov. 2022
Luna al treilea trimestru
16 nov. 2022
Semiluna în scădere
din 17 nov. 2022 la 23 nov. 2022

În astrologie se mai crede că, o lună plină este văzută ca un apogeu, un punct culminant care vine la pachet cu un cumul de emoții și trăiri intense. Oamenii confundă deseori Luna plină cu un timp pentru a manifesta, în timp ce aceasta practică este mai potrivită în timpul lunii noi.

Luna plină  se referă la confortul și odihna noastră. Însă, în fiecare lună, pe măsură ce lună intra în diferite faze, energia se va schimba, va crește în intensitate.

De asemenea, faza de luna plina este cunoscuta pentru a aduce sentimente si emotii la cote maxime, si mai mult pot reveni si unele situatii nerezolvate din trecut.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si