Federația pentru Protecția Animalelor, mesaj după ce Ana a fost ucisă de o haită de câini: „Sterilizarea în masă este soluția”

Federația Națională pentru Protecţia Animalelor (FNPA) a reacționat în urma scandalurilor iscate după ce Ana Oros a fost ucisă de o haită de câini în timp ce alerga lângă Lacul Morii, sâmbătă.

Author: Laura Macovei marți 24 ianuarie 2023 , 19:21

Federația pentru Protecția Animalelor, mesaj după ce Ana a fost ucisă de o haită de câini: „Sterilizarea în masă este soluția”

Federația pentru Protecția Animalelor, mesaj după ce Ana a fost ucisă de o haită de câini: „Sterilizarea în masă este soluția”

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

FNPA acuză autoritățile că au împiedicat România „ să rezolve definitiv situaţia animalelor fără stăpân”.

„România a rămas singură ţară din est care încă ucide continuu”,  acuză FNPA.

Câinii mor pe capete în adăposturi 

Adăposturile nu sunt ceea ce par a fi, astfel că animalele aduse acolo mor pe capete, din cauza condițiilor precare. Așadar, soluția nu este să ucidem, nici să îi ducem în adăposturi, ci să-i sterilizăm.

Citește și: VIDEO- Nouă ipoteză în cazul Anei, femeia ucisă lângă Lacul Morii. Ar fi fost atacată de câini de luptă

„De 20 de ani, autorităţile au avut acces la informaţie, la concluziile studiilor efectuate de instituţii de specialitate, la rapoarte şi atenţionările constante date de specialişti în domeniu, la observarea

experienţelor altor ţări. Toate acestea au arătat că uciderea în masă a câinilor este, pe lângă imorală şi crudă, şi complet ineficientă. Din ineficienţa ei s-a născut o afacere extrem de profitabilă fie prin gestionarea directă, prin Serviciile publice de gestionare a câinilor fără stăpân fie prin încheierea de parteneriate cu SRL-uri, în scopul capturării şi uciderii câinilor. Adăposturile prin care se scurg sute de milioane de euro pentru aşa-zisele acţiuni de „hrănire, tratare, cazare, îngrijire” a câinilor, până la ziua „eutanasierii”, sunt în fapt lagăre de exterminare în care câinii mor lent, în suferinţe de neimaginat, din lipsa apei, a hranei, contractarea de boli din lagărele mizere de exterminare. Câinii supravieţuitori sunt ucişi de personalul adăpostului, prin metode ieftine ce induc o moarte dureroasă”,  arată FNPA într-un comunicat de presă.

Citeste si: „L-am bătut și eu pe el. Ne băteam parte în parte”. Adriana Bahmuțeanu, declarații halucinante despre loviturile încasate de la Silviu Prigoană: „Da, m-a bătut cu pliciul”- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

FNPA numeşte aceste adăposturi „ lagăre ”, care există „ cu complicitatea celor care ar trebui să monitorizeze şi să sancţioneze toate faptele de maltratare şi de malpraxis din interiorul lor”.

Singura soluție e sterilizarea, nu uciderea 

Programul de prindere şi ucidere nu a adus nicio schimbare în ceea ce privește numărul de animale fără stăpân, cea mai bună soluție fiind sterilizarea.

Citește și: Soțul Anei, femeia ucisă de o haită de câini în zona Lacul Morii, a transmis un mesaj emoționant

„Autorităţile publice române au avut la dispoziţie aceste informaţii şi, mai mult, experienţa proprie: aplicată timp de 20 de ani, uciderea câinilor nu a condus în România la rezolvarea problemei. (...)Programul este bazat pe o abordare eficientă şi etică: sterilizarea în masă, subvenţionată, a câinilor cu şi fără stăpân- în baza principiului: este mai ieftin să sterilizezi gratuit un câine cu stăpân decât să finanţezi capturarea şi eutanasia tuturor generaţiilor de câini ce rezultă din acesta şi care sunt abandonaţi pe domeniul public; transformarea centrelor de exterminare în centre de sterilizare şi adopţie; educaţia în şcoli şi informarea populaţiei- care armonizează nu numai relaţia om-animal ci şi relaţionarea interumană”,  mai arată FNPA.

Citeste si: ”Drăguțul de el.” Oana Roman a făcut publice mesajele cu Marius Elisei. Ce mesaj dur a primit vedeta- kfetele.ro

Citeste si: "Am intrat în belele mai mult decât oricine!" Cine este Navarone Garibaldi Garcia! Iată tot ce trebuie să știi despre unicul fiul rămas în viață al Priscillei Presley- radioimpuls.ro

Potrivit sursei citate, unele primării refuză ofertele ONG-urilor de sterilizări gratuite.

 

 

Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si