În țara noastră, un număr mare de femei nu au ajuns să fie apreciate la adevărata lor valoare, excepțiile despre calitatea lor fiind rare. Foarte mult se pune accent pe aspectul fizic, când vine vorba despre femei, mai ales în anumite domenii de activitate.

În România, există disparități de gen și pe piața muncii, din cauza unor stereotipuri des întâlnite în comunități. De pildă, există stereotipuri legate de feminitate, de rolul femeii și rolul bărbatului în societate.

S-a observat și o diferență de remunerare între femei și bărbați în ultimii ani, care este prezentă în diferite domenii de activitate. Diferențele salariale s-au observat mai ales în meserii sau ocupații generale. Decalajul este în scădere, prin urmare femeile continuă să câștige și în acest an mai puțin decât bărbații. Unele sunt într-o situație și mai dificilă, nu mai câștigă nimic, pentru că au rămas fără job. Un număr mare de femei iau indemnizație de șomaj și sunt în căutarea unui loc de muncă.

Citeste si: Cum să îți cumperi o mașină nouă în doar 3 luni?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Nu este de mirare că unele fete tinere aleg să facă bani dintr-o profesie gratuită, pentru că ele pot lucra de acasă ca în cazul unui studio videochat Iași . Ele trebuie să aibă o cameră frumoasă, un computer cu webcam și o conexiune bună la Internet. Un site de acest fel, unde fetele conversează cu utilizatorii în fața unei camere web, poate avea și câteva milioane de vizitatori pe lună.

Persoanele care termină școala sau facultatea și au aspirații mai mari, decid să plece la muncă în străinătate. Multe aleg de exemplu Marea Britanie. Înainte însă de a visa la un salariu mare și de a-și lua un bilet de avion, ele ar trebui să se gândească cam ce oferte de muncă sunt, ce condiții obligatorii trebuie să îndeplinească și ce cheltuieli lunare vor avea. Sunt multe probleme și aspecte care trebuie analizate, pentru că toate acestea apar atunci când decizi să pleci în străinătate.

Probabil și în acest an, mii de români vor emigra în țări mai dezvoltate din Europa. Londra este un oraș vizat, preferat de mulți oameni din România. Puțini știu însă că în Marea Britanie este ilegal să muncești la negru, doar cu viză turistică. Aici se lucrează cu viză pe termen scurt (pentru munca pe o perioadă de până la 6 luni), sau cu viză pe termen lung. Taxa de viză  este în funcție de durata de ședere. 

Citeste si: Trei semne ca ai putea fi un model de videochat de top

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

În ziua de azi, emigrația a devenit un fenomen frecvent, mai ales în rândul tinerilor. Sunt familii întregi de români care pot fi văzute în străinătate. Femeile românce pleacă la muncă peste hotare și își lasă copiii în îngrijirea bunicilor sau a rudelor din țară. De obicei, se întâmplă ca unele persoane să facă o călătorie mai scurtă, doar de câteva luni pe an, pentru a-și câștiga existența. Unele femei însă stau ani de zile în anumite țări ale Europei, dacă găsesc un job care le aduce veniturile dorite. În toate cazurile, există și riscuri și avantaje.

Potrivit psihologilor, femeile care decid să plece la muncă în străinătate suferă, pentru că se despart de cei dragi din familie și trebuie să părăsească zona de confort, de acasă. Absența lor aduce multe semne de întrebare cu privire la îngrijirea copiilor, pe care îi lasă cu rudele. Alături de aceste dileme, ele se confruntă și cu problemele de mentalitate din străinătate, le vine destul de greu să se adapteze la un alt stil de viață și să renunțe la obiceiurile vechi.

Pentru a le veni mai ușor, se străduiesc să învețe o limbă străină, pentru a nu întâmpina inconveniente și din acest punct de vedere. Scopul principal al călătoriei lor este acela de a câștiga bani, pentru că în România nu au un loc de muncă, sau sunt în șomaj. În general, femeile care duc o astfel de viață au parte de diverse situații stresante, de sacrificii și probleme, care le călesc și le maturizează. Viața în străinătate nu este ușoară, oricât ar spune unele persoane că ar fi așa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si