Medicii ieșeni au declarat, joi, că femeia s-a tratat acasă timp de 10 zile, nu a apelat la medicul de familie şi nici nu s-a dus la vreun spital, crezând că este vorba de o gripă. Femeia nu era vaccinată şi nu avea comorbidităţi, potrivit Nes.ro.

Citeste si: Terapie cu oxigen în recuperarea post-COVID

Familia a sunat la numărul de urgență 112, iar un echipaj al ambulanţei, apoi unul SMURD s-au deplasat la magazinul unde femeii i s-a făcut rău.

"Saturaţia de oxigen era de 20 la sută"

Soţul femeii de 38 de ani a spus că de zece zile ea lua medicamente pentru o presupusă gripă şi că nu s-a adresat niciunui medic.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

"A fost evaluată iniţial de un echipaj al ambulanţei cu un asistent, iar saturaţia de oxigen era de 20 la sută. Când a ajuns şi echipajul ATI, se afla în stop. S-a efectuat resuscitare, iar activitatea cardiacă a revenit pentru câteva minute. A ajuns apoi în UPU, iar testul antigen rapid era pozitiv. S-a suspicionat o embolie pulmonară, ca şi complicaţie a COVID-19. S-a făcut resuscitare îndelungată, dar din păcate nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

A fost confirmat şi testul PCR", a declarat medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, citată de News.ro.

Citeste si: Bilanț coronavirus, joi 4 noiembrie. Aproape 500 de români au fost răpuși de COVID-19. Cazurile noi, în scădere

"Este un caz clar de COVID 19 care omoară un pacient tânăr"

Medicul a precizat că este un caz dramatic, care arată că boala omoară şi pacienţi tineri care nu sunt vaccinaţi.

"Familia a fost înmărmurită şi desigur echipa medicală a fost extrem de îndurerată. Este un caz clar de COVID 19 care omoară un pacient tânăr, de 38 de ani, nevaccinat, care a rămas acasă şi s-a tratat singur pentru o simplă gripă”, a declarat medicul Diana Cimpoeşu.

DSP Iaşi a declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz, urmând ca toţi contacţii direcţi ai femeii să fie testaţi.

VIDEO- dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU Smurd Iași


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si