Filmul ”Între chin și amin”, premiu de excelență la un prestigios festival internațional

Filmul „Între chin și amin”, regizat și realizat de Toma Enache, a primit premiu de excelență la o competiție prestigioasă internațională, The IndieFEST.

Petru Luca, marți 18 februarie 2020 , 11:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pelicula a fost distinsă cu „Award of Excellence Special Mention: Film Feature” și a primit critici entuziasmante din parte juriului. ”Câștigarea unui premiu la The IndieFest este ceva de care dumneavoastră și întreaga echipă puteți fi foarte mândri. Juriul nostru își bazează deciziile pe calitatea, creativitatea și aspectele tehnice ale fiecărei părți din film. Premiul reflectă în mod obiectiv orele fără sfârșit pe care dumneavoastră și echipa dumneavoastră le-au petrecut pentru a crea o producție cu adevărat deosebită. Felicitări pentru realizarea dumneavoastră”, se arată în mesajul primit de Toma Enache de la organizatorii festivalului.

„Filmul „Între chin și amin” este o prezentare insuportabil de autentică a condițiilor brutale și inumane ale unei închisori comuniste în care se făcea „re-educare” prin tortură. Regizat cu abilitate și cu o imagine uimitoare, împreună cu light design excelent și o muzică care se combină și susține performanțele autentice până la durere ale talentaților actori Constantin Cotimanis, Vali Popescu și Ioachim Ciobanu”, se arată în comunicatul oficial. 

Citeste si: O actriţă din filmul "Queen of Katwe" a murit la vârsta de 15 ani

Premiul este cu atât mai important cu cât unele pelicule care au fost premiate la IndieFEST au ajuns să câștige chiar premiul Oscar, ceea ce poate deschide calea către un vis de decenii al cinematografiei românești. ”Sunt foarte bucuros! Acesta este cel mai important premiu de până acum. Sunt fericit că munca pe care am depus-o, împreună cu întreaga echipă, este recunoscută la nivel internațional, și sper că ororile din închisorile comuniste vor fi mai bine înțelese, pentru a nu se mai repeta niciodată”, a spus Toma Enache. Acesta va primi și un trofeu: o statuetă placată cu aur de 24 de carate, realizată de aceeași companie care produce statuetele pentru premiile Oscar și Emmy.

Până în prezent, filmul „Între Chin și Amin” a fost vizionat de 25.000 de persoane din România. Filmul a fost proiectat și pentru comunitățile românești din Frankfurt, Munchen și Stuttgart.

Filmul rulează în continuare cu săli arhipline. Poate fi văzut pe 17 februarie în Cernavodă; pe 29 februarie în București, a Cinemateca Eforie, pe 25 februarie în Galați, pe 28 februarie în Iași, pe 21 martie în Turda, la Teatrul Național unde este actor Vali Popescu, rolul principal din film, și pe 28 martie în Craiova.

Pe 22 februarie, este nominalizat la Londra pentru „Best Director for Foreign Language Film”, iar pe 23 februarie va avea loc o proiecție specială pentru românii de acolo, chiar într-o biserică din centrul Londrei. De asemenea, în viitorul apropiat va putea fi văzut în Bassano, Italia, la un cinema de 600 de locuri, pe 1 martie, din nou în Munchen, pe 9 martie, iar în vara acestui an va ajunge și în America si Canada

The IndieFest este un festival de film internațional. Premiile festivalului sunt acordate profesioniștilor din film aleși  de un juriu format din profesioniști din lumea filmului. Festivalul se desfășoară  în San Diego, California, Statele Unite ale Americii.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si