O actriţă din filmul "Queen of Katwe" a murit la vârsta de 15 ani

Actriţa Nikita Pearl Waligwa, care a jucat în "Queen of Katwe", un film produs de Disney despre o fată genială la şah din Uganda, a murit la vârsta de 15 ani, scrie BBC.

M.A., luni 17 februarie 2020 , 12:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Waligwa a fost diagnosticată cu tumoare pe creier. 

Filmul din 2016 se bazează pe povestea adevărată a tinerei Phiona Mutesi, considerată un geniu în şah, care la vârsta de 9 ani, deşi nu fusese la şcoală, a câştigat concursuri internaţionale.

Citeste si: Harry Gregg, “eroul de la Munchen”, a încetat din viaţă la vârsta de 87 de ani

Citeste si: Bilanţul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 1.775, iar numărul persoanelor infectate a depăşit 71.000

Actriţa Lupita Nyong'o a interpretat-o pe mama ei iar David Oyelowo era profesorul de şah. Waligwa a jucat rolul Gloriei, o prietenă a Phionei, care îi explica regulile în şah. 

Citeste si: Video șocant! O fetiță de doar opt ani a murit de bătrânețe, fiind cea mai tânără persoană din lume moartă. Boala rară care a măcinat-o până la moarte

Waligwa a fost diagnosticată în 2016 iar regizoarea filmului "Queen of Katwe", Mira Nair, a mobilizat oamenii pentru a strânge fonduri în vederea tratamentului tinerei în India. Anul trecut, medicii i-au spus că are o altă tumoare. 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si