Filosoful Mihai Șora revoltat pe tăierea arborilor: „Într-o bună zi, vom admira copaci doar în muzee.”

Mihai Șora a postat în urmă cu câteva ore un mesaj, fiind revoltat de tăierea arborilor din București și de pretutindeni. Filosoful susține că nimic nu justifică tăierea unor copaci.

Author: G.B. marți 11 februarie 2020 , 20:55

Filosoful Mihai Șora revoltat pe tăierea arborilor:
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mihai Șora a postat pe pagina sa oficială de Facebook un mesaj în care își exprimă nemulțumirea față de tăierea pomilor.

„Dacă mi-ar sta în putință, aș pedepsi cu usturătoare amenzi casapii pădurilor, brutele alienate din primării care toarnă beton peste tot.” a afirmat Șora.

Citeste si: Jurnalistul de investigații Sorin Ovidiu Bălan, implicat într-un accident rutier. Cum se simte celebrul jurnalist

Filosoful Mihai Șora revoltat pe tăierea arborilor: „Într-o bună zi, vom admira copaci doar în muzee.”

„Dragi prieteni,

tocmai am văzut câteva imagini cu arborii măcelăriți de curând în Parcul Herăstrău. Nu trebuie să fii expert în dendrologie ca să-ți dai seama că erau perfect sănătoși, că nimic nu justifica tăierea lor, în afară, desigur, de gândul cupid al instalării unei bodegi pe rana lăsată acolo.

Dacă mi-ar sta în putință, aș pedepsi cu usturătoare amenzi casapii pădurilor, brutele alienate din primării care toarnă beton peste tot, ucigând țesutul viu al orașelor și, odată cu el, memoria oamenilor.
Într-o bună zi, vom admira copaci doar în muzee.

Mihai Șora
11 februarie 2020

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citeste si: Ouă ochi. Singura regulă de aur pentru un ou ochi perfect

P.S. Dacă la vară veți sta pe o terasă în Herăstrău, mestecând mici și sorbind bere, amintiți-vă că, în locul acela, a fost comis un măcel.” se arată în postarea filosofului Mihai Șora.

Citeste si: Atenție bucureșteni! Un individ agresiv umblă dezbrăcat pe peronul Gării de Nord

imagine © Heather Ackroyd & Dan Harvey,
„Ghindele lui Beuys“, 2014.

Filosoful Mihai Șora revoltat pe tăierea arborilor:

Citeste si: Varză călită. Așa se prepară corect! Ingredientul care îi dă tot gustul


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si