Firea anunţă că Spitalul "Victor Babeş" este pregătit să asigure încă 340 de paturi pentru bolnavii de coronavirus, pe lângă cele 60 deja alocate

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că Spitalul "Victor Babeş" este pregătit, dacă situaţia o impune, să asigure încă 340 de paturi pentru bolnavii de coronavirus, pe lângă cele 60 deja alocate, jumătate dintre acestea fiind ocupate de pacienţii cu Covid-19.

Author: K.B. duminică 15 martie 2020 , 17:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Spitalul de boli infecţioase şi tropicale Victor Babeş, administrat de Primaria Capitalei, prin ASSMB, este pregătit să asigure, dacă situaţia o va impune, încă 340 de paturi pentru pacienţii bolnavi de coronavirus, pe lângă cele 60 deja alocate, dintre care 30 sunt ocupate cu bolnavi de COVID 19”, a transmis Gabriela Firea, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Ei sunt medicii care tratează pacienții infectați cu CORONAVIRUS. Vezi chinurile la care sunt suspuși: „Timp de 6 ore nu pot să bea apă, să mănânce și să meargă la baie”

Ea a menţionat că printre măsurile luate pentru asigurarea condiţiilor de asistenţă medicală pentru pacienţii depistaţi pozitiv pentru Covid-19 a fost inclusă şi alocarea unui corp special de clădire cu 60 de locuri, fiind vorba de Pavilionul B4, complet dotat şi modernizat anul trecut.

Citeste si: O asistentă de la Spitalul pentru Copii „Marie Curie” a fost confirmată cu coronavirus

Primarul Capitalei a mai spus că la Spitalul "Victor Babeş" s-au format echipe de 30 de medici, asistente medicale şi infirmiere care stau la spital 24 de ore din 24, timp de două săptămâni şi fac gardă la trei zile.

Citeste si: Buzău: Femeie venită din Lombardia, suspectă de infectare cu coronavirus

"Mai mult decât atât, echipele medicale se vor autoizola ulterior, prin rotaţie, într-un centru de carantină pus la dispoziţie de Primăria Capitalei. Această iniţiativă respectă recomandările epidemiologice de limitare a contactului personalului medical care tratează pacienţii cu Covid 19 cu familiile lor, dar şi cu alte persoane.

Astfel, aceşti oameni depun un efort uriaş şi se sacrifică pentru a-i proteja atât pe cei din jur, cât şi propriile familii!”, a mai afirmat Firea.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si