Firma controlată de Liviu Dragnea cere insolvenţa celei controlate de fiul său! Ferma de porci revendică aproape 4 milioane de lei de la firma de drumuri!

Firma controlată de Liviu Dragnea este TEL DRUM SA, în timp ce FERMA SALCIA SA a fost controlată de fiul său, Valentin.

Author: Matei Vaihan sâmbătă 15 februarie 2020 , 00:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Firma controlată de Liviu Dragnea, TEL DRUM SA, este în vizorul presei de investigaţie de câţiva ani. Acum, societatea comercială a apărut din nou în prim-plan.

“Celebra companie TEL DRUM SA Alexandria se află sub incidenţa Legii 85/2014 din 29 ianuarie 2018 şi pe 5 februarie 2020 s-a prezentat la Tribunalul Teleorman cu o solicitare de neimaginat în urmă cu 2-3 ani: a cerut deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva FERMA SALCIA SA (fosta ROMCIP SA), cunoscută drept “Ferma de porci a lui DRAGNEA“. Cererea depusă de administratorul judiciar care se ocupă de insolvenţa TEL DRUM SA este ciudată pentru că FERMA SALCIA SA a susţinut că are de recuperat de la firma de construcţii suma de 3,94 milioane lei şi a solicitat înscrierea la masa credală cu această creanţă”, a dezvăluit supervizor.ro.( vezi ce operaţie a suferit iubita lui Liviu Dragnea)

Citeste si: Iubita lui Liviu Dragnea s-a pozat în pădure în fustă scurtă şi cizme până la genunchi! Uite-o pe Irina Tănase rezemată de un copac!

Citeste si: „Mi-am făcut și niște analize”. Prin ce trece, în aceste momente, logodnica lui Culiță Sterp. Ce probleme de sănătate are- kanald.ro

Citeste si: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani- wowbiz.ro

“CITR FILIALA ILFOV SPRL a eliminat suma de 3.169.419,91 lei, ca fiind prescrisă, şi a precizat că “nu rezultă nici din documentele depuse de creditoare, nici din documentele primite de la debitoare faptul că serviciile au fost prestate, respectiv faptul că bunurile au fost livrate“. Totuşi, ferma de porci a fost înscrisă în tabelul creditorilor cu diferenţa de 656.111,64 lei, dar cu menţiunea “sub condiţia dovedirii prestării efective a serviciilor, respectiv livrarea de mărfuri”  Se pare că, între timp, administratorul judiciar a descoperit alte “golănii” între cei doi agenţi economici din moment ce a solicitat aplicarea Legii 85/2014, demers juridic care a dus la constituirea Dosarului nr.145/87/2020, pentru care Tribunalul Teleorman a programat primul termen de judecată pe 2 martie 2020.”, a mai arătat sursa citată.

Firma controlată de Liviu Dragnea: "Va fi interesant de văzut ce bani revendică TEL DRUM SA" 

“Chiar dacă această cerere va fi respinsă, FERMA SALCIA SA va intra cu siguranţă în insolvenţă pentru că există o decizie a Curţii de Apel Bucureşti în acest sens. Dacă judecătorii de la Teleorman nu ar fi pus interesele personale mai presus de orice, decizia de deschidere a procedurii ar fi fost pronunţată la termenul de judecată din 3 februarie 2020 – Dosar nr.767/87/2019. Din păcate, magistraţii sunt mai interesaţi de privilegiile personale şi au pronunţat o amânare pentru data de 2 martie 2020. Dacă se termină greva până atunci, cele două dosare vor fi conexate şi FERMA SALCIA SA va intra în insolvenţă. Deşi putem spune că deznodământul este cunoscut, va fi interesant de văzut ce bani revendică TEL DRUM SA şi ce tranzacţii “spectaculoase” au existat între o firmă de drumuri şi o fermă de porci!”, a mai scris supervizor.ro.

Presa a relatat că fiul lui Dragnea a ieșit din acționariatul Ferma Salcia din luna aprilie 2019, dar că contractele neachitate, dintr-un alt dosar de insolvenţă, au fost încheiate când el controla și în acte ferma. În plus, Ferma Salcia a fost preluată din luna mai de o persoană considerată de procurori ca fiind un paravan pentru afacerile familiei Dragnea. În mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. Recent, magistrații Curţii Supreme au respins recursul în casație depus de Dragnea, care a cerut să-i fie anulată sentinţa. Decizia este definitivă.

Citeste si: Sarah Dumitrescu s-a fotografiat nemachiată. Cum arată fiica Anamariei Prodan complet naturală- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Pique, etichetat din nou drept cel mai neglijent părinte! Fostul iubit al Shakirei l-a uitat pe fiul sau cel mic, Sasha, într-un magazin- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si