Firma sotiei lui Petre Roman, datorii uriase la un celebru camatar din Prahova! Bunurile societatii sunt scoase la licitatie si de catre ANAF

ANAF a scos la licitatie mai multe proprietati ale firmei detinute de sotia lui Petre Roman, Silvia Chifiriuc. Printre creditori se numara si un barbat al carui nume apare intr-un dosar de camatarie.

Webeditor: A.N. Author: Radu Constantin luni 26 martie 2018 , 20:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

ANAF Ploiesti a anuntat, saptamana trecuta, scoaterea la licitatie a unui canton silvic de 182 mp si a unui teren de 1874 mp, aferent constructiei, ambele in Azuga, aflate in proprietatea firmei Ana & Petrus Properties din Ploiesti. Firma este detinuta de doi asociati: Silvia Agapia Roman (sotia lui Petre Roman) si Elisabeta Iuliana Serban, care este si administrator al societatii.

Pretul de pornire la licitatie este de 867.189 lei (1,04 milioane lei cu TVA inclus).

Pe lista de creditori apar, in afara de ANAF, doua persoane fizice: Chivu Mihail si Toma Teodor Gabriel. Numele celui de-al doilea barbat apare si intr-un dosar de santaj, care se judeca in aceste zile la Judecatoria Ploiesti. In acest dosar, Toma Teodor Gabriel este acuzat de santaj, complicitate la santaj, camata si favorizarea infractorului. Una dintre victime, Remus Octavian Serban, are domiciliu la aceeasi adresa din Ploiesti unde se afla sediul firmei Silviei Chifiriuc. El apare in mai multe dosare de executare silita in care Ana & Petrus este tert poprit si cel mai probabil are o legatura de familie cu asociata doamnei Roman.

Conform rechizitoriului, Toma Teodor Gabriel, „in mod direct sau prin interpusi, a adresat amenintari persoanei vatamate si familei acestuia (sotie si un copil minor), pentru a-l determina pe acesta sa-i plateasca suma de 300.000 euro”.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Cine i-a fost alături Deei Maxer când încă era căsătorită cu Dinu?! „Statea noaptea cu mine”- wowbiz.ro

Conform informatiilor din publicatia de executare silita, Toma Teodor Gabriel a imprumutat firma sotiei lui Petre Roman cu 330.000 euro, prin doua contracte incheiate la notar si pentru care a girat cu aceasta proprietate. Chiar si Petre Roman este „investitor” la Ana & Petrus. Conform unei declaratii de avere depuse in decembrie 2016, fostul premier a investit in aceasta firma 200.000 euro din bugetul familiei sale.

Anul trecut, ANAF a mai scos la licitatie un teren forestier de aproape 10.000 mp, in valoare de 140.000 lei dar si unul extravilan de 17.500 mp situat in comuna prahoveana Valcanesti, cu o valoare de 47.600 lei.
Ca o ironie a sortii, in 2016, Judecatoria Valenii de Munte i-a platit lui Toma Teodor Gabriel suma de 16.414,37 lei- chirie pentru sediul in care isi desfasoara activitatea.

Toma Teodor Gabriel este, de altfel, o mica celebritate in Prahova. „Tomel” din Valenii de Munte este recidivist, iar numele lui apare intr-un alt caz celebru, cel a unor ofiteri de politie care accesau ilegal documente din baza de date a MAI. Printre numele accesate se numara si cel al lui „Tomel”.

 

Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si