Fiul primarului Mihai Chirica, în vârstă de un an, a cumpărat o proprietate cu 250.000 de euro

Fiul primarului Mihai Chirica, în vârstă de un an, a cumpărat o proprietate cu 250.000 de euro, suma fiind achitată de mama edilului ieşean, aceasta precizând că a strâns banii de-a lungul timpului.

R.B., miercuri 12 iunie 2019 , 17:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit jurnaliştilor de la reporteris.ro, pe numele fiului primarului Mihai Chirica a fost înregistrată o proprietate în zona Sărărie din municipiu, tranzacţia ridicându-se la 250.000 de euro.

Întrucât la data semnării contractului copilul avea 11 luni, tranzacţia a fost parafată la notar de mama edilului, în vârstă de 74 de ani, ea fiind şi cea care a achitat suma. Tranzacţia a avut loc pe 27 august 2018.

Citeste si: Mihai Chirica, primarul PSD al Iasiului, face praf liderii partidului din care face parte! "Dragnea a scufundat partidul! E clar ca PSD-ul este succesorul fostului Partid Comunist!"

Este

vorba despre o casă, cu 136 metri pătraţi suprafaţă utilă (cinci camere, două băi, două bucătării, patru holuri, două pivniţe), un garaj de 18 mp şi un teren de 836 mp.

Potrivit jurnaliştilor, pe 10 mai, Ştefan Chirica, copilul primarului, a depus cerere la Primărie pentru demolarea construcţiilor existente, respectiv casă şi garaj. În aceeaşi zi, tot Ştefan Chirica a solicitat certificat de urbanism pentru construire locuinţă individuală şi anexe. 

Mama primarului Mihai Chirica, cea care a semnat în acte, susţine că suma de 250.000 de euro provine din economii, dar şi din vânzarea altor bunuri.

Citeste si: Mihai Chirica, inlocuit din functia de presedinte executiv al PSD Iasi

„Da, am avut. Sigur că da. Dar de ce să nu am? Dacă n-am băut, n-am fumat, nu m-am dus nicăieri”, a declarat pentru  reporteris.ro  mama edilului ieşean.

Ea a precizat că pensia sa, cumulată cu cea a soţului, se ridică la 2.400 de lei lunar.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a declarat miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă, că părinţii săi au vândut recent un teren în zona Copou cu 100.000 de euro, adăugând că “diferenţa de bani a fost pusă de familia mea din sumele deţinute conform Declaraţiei de Avere din anul 2018 şi anii anteriori“.

“Achiziţia terenului despre care se face vorbire s-a făcut respectându-se toate prevederile legii, întregul proces fiind înregistrat notarial şi fiscal. Proprietarul terenului este fiul meu, Ştefan, iar mama mea nu are alt rol decât cel de tutore, copilul fiind minor. În prezent, tot în conformitate cu legea, a fost depusă documentaţia de demolare a imobilului de pe terenul respectiv, deoarece nu prezintă nici siguranţa şi nici confortul necesare pentru familia mea.

Condamn cu vehemenţă încercarea unor adversari politici- prin intermediul unor aşa-zişi «jurnalişti»- de a transforma un lucru absolut firesc şi legal într-un scandal public al cărui scop nu este doar denigrarea mea, ci şi a familiei mele, ceea ce este absolut inacceptabil. Nu am nimic de ascuns şi pot da orice explicaţii oricărui jurnalist al cărui demers este de bună credinţă şi respectă deontologia profesională“, mai spune edilul Mihai Chirica în comunicatul de presă.

În ultimii ani, presa ieşeană a semnalat numeroase legături ale primarului Mihai Chirica cu diverşi dezvoltatori imobiliari din oraş. Totodată, în ultimii doi ani, la Iaşi au avut loc mai multe proteste ale locatarilor nemulţumiţi că sunt distruse parcuri, iar în loc sunt ridicate blocuri turn.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Rezultate Loto 6 din 49 joi, 6 mai 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE... Rezultate Loto 6 din 49 joi, 6 mai 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE Report uriaș la Loto 6/49 și Joker!
spotmedia.ro
România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice) România are cele mai puține cazuri active de COVID din ultimele 7 luni (Infografice)
spotmedia.ro
Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr.... Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr. Adrian Marinescu răspunde la întrebările zilei
b1.ro
S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai... S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai mare urs din România
infoactual.ro
Cât mai durează pandemia? Numerolog: La această DATĂ, totul se va termina! Cât mai durează pandemia? Numerolog: La această DATĂ, totul se va termina!
infoactual.ro
Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si