Florin Cîţu: „Campania de vaccinare trebuie să continue” (VIDEO)

Premierul Florin Cîţu a declarat vineri, în legătură cu problemele referitoare la vaccinul AstraZeneca, că s-ar fi vaccinat cu oricare dintre vaccinurile împotriva COVID-19 disponibile şi a acuzat că în România există de un an de zile o campanie împotriva măsurilor impuse de Guvern pentru a stopa pandemia, inclusiv împotriva vaccinării, astfel a comparat aceste acţiuni ale contestatarilor cu cele ale unor terorişti.

Author: Alina Raducu vineri 12 martie 2021 , 12:30

Florin Cîţu: „Campania de vaccinare trebuie să continue”
Florin Cîţu: „Campania de vaccinare trebuie să continue”
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În România, de un an de zile, există o campanie împotriva acestor acţiuni pe care le ia Guvernul de a opri pandemia. Este o campanie împotriva portului măştii În spaţiul public, împotriva măsurilor de distanţare şi este o campanie împotriva vaccinării. Din punctul meu de vedere. aceste acţiuni sunt similare cu acţiunea unor terorişti, pentru că a zădărnici această acţiune, această activitate a Guvernului care are ca obiectiv îmbunătăţirea sănătăţii tuturor, este acţiune care încearcă să submineze autoritatea statului”, a afirmat premierul.

Citeste si: Florin Cîţu, despre introducerea certificatului de vaccinare: Creează o discriminare în societate

Florin Cîțu susține că actuala campanie de vaccinare trebuie să continue și eventualele efecte adverse să fie monitorizte

Cîţu a precizat că actuala campanie de vaccinare rebuie să continue cu toate tipurile de vaccin și totodată, cu monitorizarea eventualelor reacții adverse, referindu-se la faptul că un lot al vaccinului AstraZeneca este suspectat că ar fi provocat efecte adverse grave.

Nu s-a schimbat nimic. În ceea ce priveşte tipul de vaccin care a fost ieri în discuţie în spaţiul public, Agenţia Europeană spune foarte clar că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri şi vaccin. De aceea, campania de vaccinare trebuie sa continue, bineînţeles cu monitorizarea eventualelor efecte adverse. La nivel european sunt 5 milioane de persoane vaccinate cu acest tip de vaccin şi avem o ţară, Marea Britanie, care îşi vaccinează toată populaţia şi ar fi greu de crezut că un guvern ar fi aşa de iresponsabil. Trebuie să avem încredere în experţi, cei care au autorizat, au recomandat, autorizarea acestor tipuri de vaccin, că îşi vor face treaba în continuare”, a afirmat Florin Cîţu.

Florin Cîţu: „Campania de vaccinare trebuie să continue”
Florin Cîţu: „Campania de vaccinare trebuie să continue”

Premierul a subliniat faptul că s-ar fi vaccinat cu oricare dintre cele trei tipuri de vaccin utllizate în prezent în UE

”Dacă s-ar fi putut. m-aş fi vaccinat cu oricare dintre tipurile de vaccin, m-am vaccinat cu ce a fost. Dacă trebuie să ne vaccinăm din nou, bineînţeles mă voi vaccina cu ce va fi atunci. Am încredere în experţii Agenţiei Europene a Medicamentului şi în special am încredere în experţi”, a precizat şeful Executivului.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, joi seară, că peste 77.000 de doze de vaccin din lotul AstraZeneca oprit de la utilizare în Italia au fost folosite deja în România, fiind rămase peste 4.200 de doze.

"Ca măsură de extremă precauţie s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului", arată CNCAV.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că decizia a fost luată din precauţie.

Citeste si: Agenţia Europeană a Medicamentului recomandă în continuare vaccinarea cu AstraZeneca. Nu există riscul unor tromboze mai puternice


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si