O altă tranşă de vaccin împotriva COVID-19 Moderna ajunge astăzi în România

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că o nouă tranşă de vaccin Moderna, de peste 106.000 de doze, va ajunge, vineri, în România.

Alina Raducu, vineri 12 martie 2021 , 07:26

O altă tranşă de vaccin împotriva COVID-19 Moderna ajunge astăzi în România
O altă tranşă de vaccin împotriva COVID-19 Moderna ajunge astăzi în România
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conform CNCAV, 106.800 doze de vaccin Moderna ajung, în 12 martie, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino”. Transportul va fi asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Unde vor fi depozitate dozele de vaccin Moderna livrate, azi, în România?

Astfel, dozele de vaccin vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului "Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

O altă tranşă de vaccin împotriva COVID-19 Moderna ajunge astăzi în România
O altă tranşă de vaccin împotriva COVID-19 Moderna ajunge astăzi în România

Citeste si: Aproape 50.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore. Câți au primit vaccinul AstraZeneca

Așadar, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât și în celelalte centre din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 32.600 doze;
Centrul Regional de Depozitare Braşov: 5.600

doze;
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 11.200 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 15.400 doze;
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 2.800 doze;
Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 18.200 doze;
Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 21.000 doze.

Ca urmare a primirii autorizaţiei din partea ANMDMR, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino” poate desfăşura, în calitate de distribuitor angr o, operaţiuni de deţinere, custodie şi livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare de tipul:
produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuţie în lanţul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).

Citeste si: Agenţia Europeană a Medicamentului recomandă în continuare vaccinarea cu AstraZeneca. Nu există riscul unor tromboze mai puternice


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Marian Drăgulescu iubește din nou, după două mariaje eșuate. Cine este femeia care i-a... Marian Drăgulescu iubește din nou, după două mariaje eșuate. Cine este femeia care i-a furat inima gimnastului
spotmedia.ro
Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie.... Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie. Demisiile sunt praf în ochi, trebuie proceduri, o nouă lege și un nou statut Interviu
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
b1.ro
Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit! Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit!
infoactual.ro
Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si