Florin Cîţu, despre pandemia de COVID-19: „Ce a fost mai complicat a trecut”

Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi, că România este singura țară europeană care a reuşit să recupereze tot ce s-a pierdut din cauza pandemiei de COVID-19.

Author: Alina Raducu marți 25 mai 2021 , 13:18

Florin Cîţu, despre pandemia de COVID-19: „Ce a fost mai complicat a trecut”
Florin Cîţu, despre pandemia de COVID-19: „Ce a fost mai complicat a trecut”[Sursa foto: Facebook Guvernul României]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Am reuşit într-un an de zile să recuperăm tot ce s-a pierdut din cauza pandemiei. Suntem cam singura ţară din Uniunea Europeană. Media europeană arată că în Uniunea Europeană avem o scădere în primul trimestru.

România nu numai că a avut cea mai mare creştere economică, dar celelalte ţări au avut un trimestru pe negativ, de scădere.(...) Am recuperat terenul şi acum ne pregătim pentru faza post-pandemie”, a precizat Florin Cîţu, marţi, la un post de Radio.

Premierul Florin Cîțu: „Am reuşit într-un an de zile să recuperăm tot ce s-a pierdut din cauza pandemiei”

Florin Cîțu a precizat că ce a fost mai complicat a trecut și că economia României urmează să aibă o creștere în acest an cu 6 – 9%.

“Ce a fost mai complicat a trecut. E adevărat că există aceste ajustări în această perioadă şi fiecare economie rezistă mai bine sau mai puţin bine. Din punctul nostru de vedere, cum se văd lucrurile pentru noi, nu numai că o spun eu, cam toate instituţiile internaţionale, agenţiile de rating şi-au revizuit estimarea pentru România, toate în creştere. Arată că economia va creşte în acest an peste aşteptări, între 6 şi 9% sunt estimările”, a spus premierul.

Citeste si: Compania Pfizer va testa un vaccin pneumocic împreună cu o a treia doză de vaccin anti-COVID

Premierul a mai spus că există multe resurse în economie care pot crește economia țării fără presiuni și inflație.

“La ce mă uit eu, există foarte multe resurse în economie în ceea ce priveşte resurse nefolosite care îţi permit să mergi în perioada următoare, să creşti fără să ai presiuni pe inflaţie.

E puţin mai tehnic, dar asta înseamnă că avem bani de creştere economică. De obicei după astfel de perioadă, dacă ne ducem la 1918, a urmat o perioadă de boom economic important”, a mai adăugat Florin Cîţu.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț despre "pașaportul COVID". "Trebuie să avem grijă să nu ducă la discriminări"


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce îți rezervă Karma, în funcție de anul în care te-ai născut. Tabelul Karmic Ce îți rezervă Karma, în funcție de anul în care te-ai născut. Tabelul Karmic
spotmedia.ro
S-au născut mai mulţi copii români în diaspora decât în ţară? Cifrele oficiale arată că... S-au născut mai mulţi copii români în diaspora decât în ţară? Cifrele oficiale arată că ministrul Muncii și liderul PSD nu ştiu ce vorbesc
spotmedia.ro
Lista actualizată a îngheţatelor restrase din magazine, din cauza unui pesticid. Sunt... Lista actualizată a îngheţatelor restrase din magazine, din cauza unui pesticid. Sunt zeci de sortimente
b1.ro
Oamenii de ştiinţă tocmai au aflat ce se întâmplă în organismul celor care s-au... Oamenii de ştiinţă tocmai au aflat ce se întâmplă în organismul celor care s-au vaccinat cu ambele doze anti-Covid
infoactual.ro
Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată? Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată?
infoactual.ro
Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași... Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași repezi
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si