"Fără populisme şi cai verzi pe pereţi. Singura măsură care creşte acum veniturile nete ale tuturor salariaţilor şi nu reprezintă un cost pentru companii: reducerea contribuţiilor. Bineînţeles că au apărut imediat “specialiştii” din tabăra populiştilor să ne spună că o asemenea măsură ar afecta valoarea pensiei viitoare a angajaţilor de astăzi. Fals Şi asta este încă o dovadă a valorii lor profesionale", a scris Florin Cîţu pe Facebook, sâmbătă.

Florin Cîțu:  "Mai simplu: o scădere a contribuţiei înseamnă o creştere a salariului net astăzi”

Președintele PNL a mai precizat că pensia este calculată în funcţie de salariul brut, nu de valorea contribuţiei.

"Mai simplu: o scădere a contribuţiei înseamnă o creştere a salariului net astăzi. O creştere a salariului brut înseamnă o creştere a pensiei, în viitor, a angajaţilor de astăzi. Din păcate pentru sănătatea economiei noastre, populiştii au cam influenţat decizii în ultimele trei luni şi se vede. În ciuda opoziţiei mele şi a multor colegi din PNL", a spus el.

Citeste si: VIDEO- Salarii mai mari în agricultură. Ce prevede un nou proiect de lege

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o mai atingă- wowbiz.ro

Cîţu a declarat că, pentru el şi pentru PNl, obiectivul numărul 1 rămâne "luarea unor decizii care să ne asigure o economie puternică (sau să ne opunem măsurilor populiste care distrug economia)". 

"Noi, PNL, am arătat că ştim să administrăm o economie lovită de şocuri neprevăzute. Am reuşit împreună cu toţi românii, sector privat şi public, să aducem măsuri care să asigure cea mai rapidă revenire a economiei din ultima sută de ani, dar şi una dintre cele mai mari creşteri economice din UE în această perioadă dificilă.

România este în situaţia de acum doi ani. Există un şoc neprevăzut care afectează economia. Deciziile pe care le luăm astăzi garantează sau nu o revenire rapidă care să reducă inflaţia, dobânzile şi să creeze locuri de muncă", a menționat Cîțu.

Citeste si: VIDEO- Parlamentarii vor să le dea românilor mai mulți bani la salariu

Conform preşedintelui PNL, ar trebui să existe două obiective"Pe termen scurt: măsuri care să reducă impactul şocului preţurilor la energie, adică sa minimizeze căderea economică. Pe termen mediu: revenirea în V a economiei. Revenirea în V este posibilă doar dacă nu cădem în plasa măsurilor populiste. Altfel spus, dacă după acest şoc economia nu-şi revine rapid, înseamnă că au fost aplicate măsurile populiste. Noi, PNL, întotdeauna ne vom opune măsurilor populiste şi o vom face ca şi până acum: public, asumat, curajos", a mai adăugat Florin Cîțu.

Citeste si: Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei doi concurenți: „Eu mă gândeam ca după ce se află chestia asta să încerc să plec acasă.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

Citeste si: Platformă Recensământ 2022: Unde şi cum se completează chestionarul online?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si