Florin Cîțu a anunțat că, începând cu 1 iunie 2021, funcţionarea restaurantelor ar putea să nu mai fie legată de rata de incidenţă, în localităţile cu rată mare de vaccinare. Premierul a mai adăugat faptul că restaurantele rămân deschise cu 30%-40%.
Cîțu a declarat seara trecută, că, de la 1 iunie, funcţionarea restaurantelor ar putea să nu mai fie legată de rata de incidenţă, în localităţile cu rată mare de vaccinare. „Putem să gândim măsuri care să ne spună că restaurantele nu mai depind de rata de incidenţă, rămân deschise cu 30%-40%”, a declarat premierul.
Citeste si: O nouă demisie din Guvernul Cîțu
Citeste si: De 1 mai și de Paște petrecerile sunt interzise. Oamenii nu le pot organiza nici acasă
Citeste si: Adio, carantină în mai multe localități de lângă București. Măsura se aplică de azi
Noi măsuri de relaxare de la data de 1 iunie 2021
Cîțu a discutat, luni seară, la TVR, despre posibile relaxări ale măsurilor de la 1 iunie, în contextul unei vaccinări accelerate.
Citeste si: Florin Cîțu, primele declarații după negocierile fără rezultat din coaliția de guvernare
Florin Cîțu a adăugat: „Suntem într-un municipiu sau într-un oraş în care avem o rată de vaccinare mai mare- putem să gândim măsuri care să ne spună că restaurantele nu mai depind de rata de incidenţă, rămân deschise cu 30%-40%”.
Politicianul a anunțat că sunt măsuri pe care le așteaptă de un an de zile, însă totul este legat de vaccinare.
Citeste si: Florin Cîțu a vorbit despre eroarea lui Voiculescu legată de înmormântarea pacienților Sars-Cov-2
„Acum putem să vorbim de altfel de turism în această vară dacă ne vaccinăm", a mai afirmat premierul.
În acest moment, funcţionarea restaurantelor, cafenelelor, barurilor, cluburilor şi a altor operatori economici este restricţionată dacă rata de infectare dintr-o localitate depăşeşte 3 cazuri la mia de locuitori.
„Sunt aici ca să-ți transmit informația în timp real” - Relatează adevărul și duce mai departe tehnicile învățate în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. Cu trei ani de licență și doi ani de master, plus experiența acumulată în presă, se declară o adevărată jurnalistă.
„Asta mi-am dorit să fac dintotdeauna. Sunt o persoană cu bun simț, iubesc ceea ce fac, iubesc oamenii, animalele, natura și lucrurile frumoase. Ca un jurnalist adevărat, citesc și sunt preocupat de dezvoltarea personală. Sunt aici pentru mine, pentru tine, pentru voi, pentru a face ca lucrurile să funcționeze cum trebuie în țara noastră"
Georgiana Balaban ocupă funcția de traffic manager.